• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Brugge - 19/11/2019

Nieuwe directeur voor VlaS / Sportiv

De selectieprocedure voor een nieuwe directeur bij VlaS/Sportiv is nu ook achter de rug. Nicolas Dezeure is zich ondertussen al enkele weken volop aan het inwerken. Het ideale moment dus om hem even voor te stellen. Maar dat laten we hem hieronder graag zelf doen:

“Ik ben Nicolas en vanaf begin november actief bij VlaS/Sportiv als directeur. Al van kinds af aan ben ik gepassioneerd door sport. Ik heb dan ook altijd zelf veel aan sport gedaan en ben sedert enkele jaren ook actief als jeugdtrainer en vrijwilliger. Professioneel deed ik ervaring op in veel verschillende sectoren maar altijd vanuit eenzelfde economische insteek. Zo was ik heel wat jaren beleggingsadviseur bij enkele banken maar bijvoorbeeld ook algemeen manager in de muzieksector. De laatste jaren heb ik me dan meer toegelegd op marketing, communicatie en sociale media. Die expertise wil ik graag ten dienste stellen van de promotie van onze traditionele sporten als actieve wedstrijd- en recreatiesport in Vlaanderen. Ik kijk enorm uit naar een fijne samenwerking met mijn collega’s, vrijwilligers, verenigingen, sportclubs, bonden en federaties. Samen kunnen we een mooie toekomst voor van onze traditionele sporten in Vlaanderen garanderen en als het even kan deze nog extra doen groeien. “

2019nov NicolasHein klein

Copyright VlaS - Nicolas Dezeure en Hein Comeyne 

 

zondag 15 september 2019, Belgisch Kampioenschap Handboogschieten op de staande wip.
De Oost-Vlaamse wipschuttersmaatschappij St-Sebastiaan Zeveneken (Lochristi) verwelkomden tien finalistenploegen en veertig geselecteerde individuele schutters. De Belgische Kampioenen 2018 kleden hun schietstand mooi aan. Dit, samen met de vele meegereisde supporters en sympathisanten en een stralende hemel zorgde voor een optimale sfeer.
Individueel BK

Het individueel dames BK eindigde met een tweestrijd tussen Saskia Wastyn van Merksem St-Sebastiaan en Melissa Vanparys van Overmere Sint Sebastiaan. Melissa Vanparys (40, Izegem) hield haar zenuwen onder controle en schreef zo de Belgische titel op haar naam. Melissa schiet naast de staande wip ook heel regelmatig op de liggende wip en dit samen met een ganse familieclan van wipschutters.
Bij de heren was het nóg spannender. Na diverse extra ronden sleepte Sven Van Looy (43, Schelle) van Merksem St-Sebastiaan de titel in de wacht.
BK clubploegen
Daarna ging alle aandacht het ploegenkampioenschap. De eerst ploeg aan beurt, Brakel De Ware Vrienden schoot 25 punten bijeen, een mooie start, maar te weinig om de titel te behalen, zo bleek. Want Asper St-Sebastiaan, die als derde ploeg aan beurt was, haalde vlot de kaap van 25 punten en telde na hun vijftigste schot 33 punten. De acht ploegen die daarna aan de start kwamen voelden van in het begin een grote druk. Niemand haalde nog de kaap van 30 punten waardoor Asper St-Sebastiaan zich Kampioen van België 2019 handboogschieten op de staande wip mag noemen.
Eeuwigdurende schaal Koning Albert Eén
De nieuwe kampioenploeg mag het zilveren Sint-Sebastiaanbeeld voor de tweede keer in drie jaar tijd meenemen naar Asper. De nieuwe kampioenenploeg is samengesteld uit de 29-jarige tweeling Joachim en Jonas (beide lid van Asper St-Sebastiaan sinds hun tiende) en broer Jochem De Vogelaere (32, lid vanaf zijn acht jaar), Jeroen De Schrijver (32, komt uit Werchter en schutter sinds 1995) en Nicolas Leplae (26, lid van Asper SS sinds drie jaar). Deze vijf jonge mannen zijn gemiddelde geen dertig jaar en kan je dus zeker een jonge ploeg noemen, zij het dan één met heel veel wipschutterservaring. Als Asper die ploeg kan samenhouden, dan zijn ze opnieuw favoriet voor het BK 2020.
Meer foto's
.  - foto's Koen Delaere 

 BKstawip2019 14 Melissa Vanparys2b  BKstawip2019 19 Sven Van Looy b

 BKstawip2019 40 winnaars met zilveren Sint Sebastiaan

24 augustus 2019, Europees Kampioenschap Handboogschieten op de staande wip.
Individueel EK jeugd
Vijf pijlen per jeugdschutter: geen enkele schutter van de Belgische, noch de Nederlandse ploeg slaagde erin de hoofdvogel neer te halen. De Franse ploeg deed beter. Vier schutters schoten de blokvogel neer waarvan één ook nog een tweede maal raak schoot. Bij de jonge Franse Clarisse Alberger laaiden de emoties hoog op toen ze de tweede blok schoot en zo goed als zeker Europees Kampioen Boogschieten staande wip.
Landenploegen EK jeugd
Hier herpakte de 24-koppige Belgische jeugdploeg zich. Ze totaliseerden 41 punten en wonnen dus met ruim verschil met de tweede, Frankrijk (33).
Individueel EK (volw) 
De geselecteerden Belgen mochten om beurt hun drie pijlen naar de hoofdvogel mikken. Reeds vroeg in de wedstrijd schoot Danny Vervacke (48, Ingooigem) lid van de maatschappij Heestert Sint Sebastiaan tweemaal raak. Een moeilijke opdracht om dit te evenaren of verbeteren. Alle volgende schutters beten er hun tanden op stuk. 11 Belgen, 5 Nederlanders en 9 Fransen slaagden er in de hoofdvogel één keer neer te halen, maar bleven op die score steken. Geen afkamping dus en België mocht zijn Europees Kampioen vieren.
Landenploegen EK (volw)
Voor het Europees landkampioenschap mocht Frankrijk als eerste proberen de wip leeg te schieten. Na het maximum van 240 schietbeurten bleef er nog één kleine vogel op de wip staan. De Belgische ploeg deed beter. Met de 224ste pijl werd de laatste volgen neergehaald. Uitblinker was Olivier Witvrouw (37, Eernegem) lid van de Sint Sebastiaansgilde Veldegem , die maar liefst 11 punten schoot. Nederland kon de prestatie van de Belgen misschien nog verbeteren. Ze begonnen goed maar de stress haalde de bovenhand en het duurde tot het voorlaatste schot eer de laatste vogel naar beneden viel. Ook deze derde Europese titel vierden de Belgen uitbundig.
Meer foto's
.  Proficiat aan Koen Delaere met zijn vele prachtige foto's.

 EKstawipPaal19 10 indivEKstawipDannyVervacke c  EKstawipPaal19 indivEuropeesKampioenClarisse c

 

10 augustus 2019, Crelanfinale VKB.
De Crelan-finale krulbol op 10 augustus te Aalter genoot beter weer dan het WK van de Vlaamse Krulbolbond. Het zand op de banen lag hard door de regenbuien van de voorbije dagen en de hittegolf had plaatsgemaakt voor een fris windje. De 48 finalisten hadden er zin in.  Bij de 48 bolders die zich selecteerden gedurende elf VKB-zomertornooien plaatsten zich vijf dames door hun sportprestaties. De jongst geselecteerde (40ste) is Gilles Bauwens (18j, Eeklo). Hij zette zijn eerste krulbolstappen zes jaar geleden bij de BKB-jeugd.
Welk geloot trio zou dit jaar de Crelanfinale uitspelen zonder verliesmatch?  Team Jasper was goed op dreef.  Zijn ploeg won de halve finale overtuigend met 9 - 2. De andere halve finale was spannender. Van 8 - 4 ging het naar 8 - 6, maar Bertrand schiet een blijver op de staander van Sabine en verzekert zo zijn team van een finaleplaats.
Finale op baan 12
De VIP-supporters waren samen met vele ervaren wedstrijdbolders getuige van een weinig spannende match.  De favorieten komen 4 - 0 voor, verliezen dan even de concentratie waardoor het  in één end terug 4 - 2 staat. Ze herpakken zich.  De tegenprikken van de ploeg van wereldkampioene Sabine Smessaert blijken slechts opflakkeringen.  Jasper en co stomen door naar een 9 - 4 eindstand. Jasper Van Landeghem (33, Aalter), Firmin Goethals (75, Diksmuide) en Patrick Wante (55, Eeklo) toonden zich onoverwinnelijk. VKB-voorzitter Luc Beekaert, sponsor Chris Lambrecht en de Aalterse sportschepen Mathias Van de Walle waren desalniettemin trots om samen met deze drie krulbolkleppers op de foto te mogen. 
Proficiat aan de verliezende finalisten: Sabine Smessaert (45, Eeklo), Willy De Brauwer (75, Damme) en Van Hyfte Bertrand (81, St-Laureins).
Meer foto's
.

 winnaars Crelanfinale 2019 Jasper Firmin Patrick  Gilles Bauwens d

 

Dudzele, zondag 18 augustus 2019
De staande wip maatschappij Eendracht Maakt Macht had al haar troeven ingezet om er een mooie jeugdfinale van te maken.  Dit met de welwillende medewerking van de stad Brugge.
Na acht jeugdtornooien waren de winnaars van het regelmatigheidsklassementen bekend. Maar wie zou de kampioenstitel behalen tijdens deze finale?  En welke drie jeugdschutters zouden zich koning 2019 in hun categorie kunnen noemen? 
Na een wedstrijddag met wisselvallig weer werden de prijzen uitgedeeld. Opvallend was dat Loïc Uvyn (woont in Merelbeke en schiet bij Gent De Ware Vrienden) alle drie te behalen titels in de categorie miniemen behaalde.  Hij stond bovenaan het klassement, won de finale van het BK en schoot zich koning. Hij is nog maar acht jaar en kan dus nog twee jaar bij de miniemen aantreden.  Ander interessant feit is dat Yana Van Vooren, van een in het Meetjesland bekend familie van krulbolkampioenen en zelf ook actief krulbolster het klassement bij de scholieren won (Yana woont in Kaprijke en schiet bij Assenede Sint Sebastiaan). Ook de achttienjarige Thibau Van Merhaeghe won zowel het criteriumklassement als de Belgische titel (Thibau woont in Oudenaarde en schiet bij Kluisbergen De Vrije).  De senioren zijn verwittigd!
Aan de acht tornooien inclusief de finale namen 98 verschillende jeugdschutters deel met in het totaal 519 deelnames.  Van deze geoefende schutters zijn de titelhouders 2019:
- Miniemen - winnaar Jeugdcriterium: Loïc Uvyn
- Miniemen - kampioen: Loïc Uvyn
- Miniemen - koning: Loïc Uvyn
- Scholieren - winnaar Jeugdcriterium: Yana Van Vooren
- Scholieren - kampioen: Lucas De Vleeschouwer
- Scholieren - koning: Timothy Demaerel
- Junioren - winnaar Jeugdcriterium: Thibau Van Merhaeghe
- Junioren - kampioen: Thibau Van Merhaeghe
- Junioren - koning: Jordy Bellemans

Foto: topschutters Loïc Uvyn en Thibau Van Merhaeghe
meer foto's
Proficiat aan Koen De Laere voor de vele, relevante en mooie foto's waaruit wij mochten selecteren.

 Loïc triple winst  Thibau f

 Thibau b

Sabine Smessaert bezorgt Amerikaanse de wereldtitel!
Vierentwintig dames nemen deel aan dit WK. Wie zouden de opvolgers worden van het duo Sabine Smessaert - Veronique Provoost, de wereldkampioenen van 2018? Wie Sabine heeft zien bollen op zaterdagnamiddag 20 juli in de door haar gewonnen Grote Prijs van het Meetjesland, twijfelde er niet aan dat zij één van de kandidaten was om zichzelf op te volgen.
Halve finale: verrassing!
Toen de samenstelling van deze halve finale bekend werd, maakten de toeschouwers kennis met een aantal nieuwe namen: de jonge schutster Yana Van Vooren (14) met de vaak in Aardenburg spelende Manu Zaman (afkomstig van Berchem maar wonende in Maldegem) en het duo Sabine Smessaert - Marcella Matthys. Wie? Matthys Marcella, de Amerikaanse gastspeelster uit Minnosota die met haar man enkele dagen in België verblijft om verre familieleden, nog wonende in de streek van het Meetjesland, te bezoeken. Nog groter werd de Amerikaanse “surprise” toen de toeschouwers Marcella zagen opgaan vanuit kniestand (rechterknie op de grond), waarbij iedereen vreesde voor een afstraffing van het Belgisch-Amerikaans duo.
Voor meer foto's zie 
link.

Finale dames Marcella b Matthys MarcellaUSA Smessaert Sabine 45 Eeklo b

 

Lees meer: Amerikaanse wint WK krulbol te Ursel

54ste WK Krulbol VKB, drie tegen drie – maats loten.
Als sluitstuk van de driedaagse (gespreid over vier dagen), organiseerde de Vlaamse Krulbolbond in samenwerking met de Urselse club “Blijf Jong” het 54ste wereldkampioenschap krulbollen in Ursel op zondag 21 juli 2019. Het zachte weer zorgde niet alleen voor 204 inschrijvingen en veel kijkers, maar liet ook toe dat het kampioenschap in ideale omstandigheden kon doorgaan. Naast de gewoonlijke Nederlandse deelnemers mochten we voor het eerst in jaren ook twee Amerikaanse bolders verwelkomen. Een kwartiertje na het afsluiten van de inschrijvingen waren alle bolbanen al druk bezet.
Martlé - Bauwens - Bultinck winnen overtuigend
Vooraf was een spannende finale voorspeld tussen het trio André Martlé - Patrick Bauwens - Guy Bultinck tegen Yvan Wellens - Nic Van der Jeugt - Gerard Wolfaert. De match startte zoals de meeste toeschouwers verwacht hadden: eerstgenoemd trio mocht opgaan en scoorde onmiddellijk twee winnende bollen. Maar als André bij het 2de end twintig centimeter tekort bolt én Yvan zijn bol tussen deze van André en de paal plaatst én zowel Patrick als Guy missen bij het schieten, staat het al meteen terug gelijk. Gerard en zijn collega’s moeten bij het 3de end echter de leiding opnieuw af te staan. Bij het 4de end bolt Willy een staander, Guy schiet die uiteraard weg en doordat Patrick de “zeep” mist, kan Nic voor twee winnende bollen zorgen: 3-4.
Voor meer foto's zie 
link.

 Guy Bultinck  Patrick Bauwens

 

Lees meer: Overtuigende winnaars WK krulbol 2019

Activiteitenkalender

okt
31

31 oktober 2020 - 1 november 2020

nov
21

10:00 21 november 2020 - 18:00 22 november 2020

dec
12

12 december 2020 - 13 december 2020

mrt
26

26 maart 2021 - 28 maart 2021

juli
24

24 juli 2021