• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Waarschuwing
  • You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account

Op zondagmiddag 28 november werd de nieuwe brug tussen Rijkhoven en Alt-Hoeselt geopend in het bijzijn van politici en de inwoners van beide dorpen. Er werd een touwtrekwedstrijd georganiseerd om te beslissen welk dorp zich voor een jaar lang de eigenaar mocht noemen van de brug. Beide burgemeesters namen samen met enkele schepenen het initiatief gevolgd door enkele inwoners. Maar tijdens het touwtrekken liep het mis. Het touw brak doormidden en de deelnemers vielen hard tegen de grond. De schade was beperkt maar dit is een mooi voorbeeld hoe onbezonnenheid tot ongevallen kan leiden. Was er een goede initiator aanwezig geweest kon dit incident vermeden worden want iedere initiator touwtrekken weet dat het onverantwoord is om zo’n massa volk aan één touw te laten trekken.

Schrijf je in voor de cursus Initiator Traditionele Sporten

Zondagnamiddag 17 oktober 2010 vond de eerste finale van het nieuwkomerstornooi plaats in moderne trabolaccommodatie van Ardooie. Dit is het hoogtepunt van een nieuw initiatief waar de West-Vlaamse trabolfederatie vorig jaar mee startte. Een gans jaar lang speelden twee bolders samen met een nieuwkomer. De nieuwkomer werd intens gecoacht om de ‘truken’ van de sport te leren. 28 drietallen namen deel aan dit nieuw initiatief. Twee trio’s werkten de finale af. Een 75-tal bezoekers kwamen de duellerende trabolploegen aanmoedigen. Met grote voorsprong won de ploeg van Ronny Dewachtere (59j, Roeselare), Greta Damman (51j, Roeselare) en Jamel Bulcke (39j, Poelkapelle). Het bestuur van de West-Vlaamse trabolfederatie feliciteerde de winnaars met een mandje vol lekkers.

Op zaterdag 2 oktober 2010 vond de ‘Koning- en Prinsschieting van België’ plaats in Wilsele, de thuisbasis van ‘Help U Zelve - Leuven’.

Zes schuttersverenigingen vaardigden maximum drie schutters af per afstand en per discipline. De titelkampen werden georganiseerd op de afstanden 6, 10, 20 meter en op 10 meter met diopter. Voor de ‘Koning- en de Prinsschieting’ werd op rozen geschoten. Er waren vier doorgangen en wie de meeste rozen schoot in vier doorgangen behaalde de titel van Koning of Prins. De prinsen 2010 zijn Manfred Keller (63j, Herent) op 6 meter, Marc De Coninck (49j, Begijnendijk) op 10 meter, Patrick Venster (52j, Heverlee) op 10 meter met diopter en Kevin Van Lent (35j, Heverlee)op 20 meter. Jef Nijs (64j, Gelrode) werd koning op 6 meter. Patrick Venster viel nogmaals in de prijzen en werd koning op 10 meter en voor 10 meter met diopter ging de titel naar Frans Van Lier (73j, Vlezenbeek). Voor 20 meter werd Maurice van Den Bussche koning.

Eveneens te Wilsele ontvingen de organisatoren van de 28ste prijs ‘Jacques en Marcel Lafortune’ op zondag 10 okotber 2010 19 kruisboogmaatschappijen met 54 schutters op 6 meter en 41 schutters op 10 meter. Zowel op korte afstand (6 meter) als op langere afstand (10 meter)was Marc De Coninck (49j, Begijnendijk) de beste. Er streden 11 dames mee op de 6 meter en 6 op de 10 meter. Bij het ploegenklassement op 6 en 10 meter ging Saint-Georges met de trofeeën naar huis.

Op zondag 19 september 2010 vond het Kampioenschap van België plaats in Schriek. Bij het ploegenkampioenschap gingen de vijf schutters van Sint-Sebastiaan Zeveneken met de titel van Belgisch ploegenkampioen lopen. Bij de dames had Vicky Van Neste (22j, Bissegem) een uitstekende dag. Vicky slaagde erin om op 18 schietbeurten maar liefst 15 keer raak te schieten. Zij is dan ook terecht de kampioen van België bij de dames.

Tenslotte werd er tussen 25 geselecteerde schutters gestreden om de titel van VlaS-kampioen (Kampioen van België bij de heren). François Van Nielandt (67j, Stekene) kon de overwinning naar zich toe trekken na een lange maar sportieve strijd.

Op zaterdag 27 augustus vond de Centea-finale plaats in het krulbollokaal ’t Keunekot in Sijsele. Een pak bolders streden gans de zomer lang om in de Centea-finale te raken. Maar helaas kunnen slechts de 48 beste bolders deelnemen. Na de derde ronde stond de ploeg van Patrick Wante oog in oog met die van Georges Verdonck. Deze laatste moest de bollen erbij neer leggen want Patrick Wante (46j, Eeklo), Andy Goossens (41j, Maldegem) en Jasper Van Landegem (24j, Aalter) kroonden zich tot winnaars van de Centea-finale 2010.

De Schiervelde Bolders organiseerden op zaterdag 11 september 2010 de finale van het trabol tornooi Franco-Belge. Honderd trabolders namen hieraan deel waarvan de helft vrouwen. Acht van de 25 ploegen kwamen uit Halluin. De finale werd afgesloten met een eindstand van 20-13 voor Ronny Dewachtere (59 j) en Greta Damman (51j), beide uit Roeselare.