• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Op zaterdag 2 oktober 2010 vond de ‘Koning- en Prinsschieting van België’ plaats in Wilsele, de thuisbasis van ‘Help U Zelve - Leuven’.

Zes schuttersverenigingen vaardigden maximum drie schutters af per afstand en per discipline. De titelkampen werden georganiseerd op de afstanden 6, 10, 20 meter en op 10 meter met diopter. Voor de ‘Koning- en de Prinsschieting’ werd op rozen geschoten. Er waren vier doorgangen en wie de meeste rozen schoot in vier doorgangen behaalde de titel van Koning of Prins. De prinsen 2010 zijn Manfred Keller (63j, Herent) op 6 meter, Marc De Coninck (49j, Begijnendijk) op 10 meter, Patrick Venster (52j, Heverlee) op 10 meter met diopter en Kevin Van Lent (35j, Heverlee)op 20 meter. Jef Nijs (64j, Gelrode) werd koning op 6 meter. Patrick Venster viel nogmaals in de prijzen en werd koning op 10 meter en voor 10 meter met diopter ging de titel naar Frans Van Lier (73j, Vlezenbeek). Voor 20 meter werd Maurice van Den Bussche koning.

Eveneens te Wilsele ontvingen de organisatoren van de 28ste prijs ‘Jacques en Marcel Lafortune’ op zondag 10 okotber 2010 19 kruisboogmaatschappijen met 54 schutters op 6 meter en 41 schutters op 10 meter. Zowel op korte afstand (6 meter) als op langere afstand (10 meter)was Marc De Coninck (49j, Begijnendijk) de beste. Er streden 11 dames mee op de 6 meter en 6 op de 10 meter. Bij het ploegenklassement op 6 en 10 meter ging Saint-Georges met de trofeeën naar huis.

Op zondag 19 september 2010 vond het Kampioenschap van België plaats in Schriek. Bij het ploegenkampioenschap gingen de vijf schutters van Sint-Sebastiaan Zeveneken met de titel van Belgisch ploegenkampioen lopen. Bij de dames had Vicky Van Neste (22j, Bissegem) een uitstekende dag. Vicky slaagde erin om op 18 schietbeurten maar liefst 15 keer raak te schieten. Zij is dan ook terecht de kampioen van België bij de dames.

Tenslotte werd er tussen 25 geselecteerde schutters gestreden om de titel van VlaS-kampioen (Kampioen van België bij de heren). François Van Nielandt (67j, Stekene) kon de overwinning naar zich toe trekken na een lange maar sportieve strijd.

Op zaterdag 27 augustus vond de Centea-finale plaats in het krulbollokaal ’t Keunekot in Sijsele. Een pak bolders streden gans de zomer lang om in de Centea-finale te raken. Maar helaas kunnen slechts de 48 beste bolders deelnemen. Na de derde ronde stond de ploeg van Patrick Wante oog in oog met die van Georges Verdonck. Deze laatste moest de bollen erbij neer leggen want Patrick Wante (46j, Eeklo), Andy Goossens (41j, Maldegem) en Jasper Van Landegem (24j, Aalter) kroonden zich tot winnaars van de Centea-finale 2010.

De Schiervelde Bolders organiseerden op zaterdag 11 september 2010 de finale van het trabol tornooi Franco-Belge. Honderd trabolders namen hieraan deel waarvan de helft vrouwen. Acht van de 25 ploegen kwamen uit Halluin. De finale werd afgesloten met een eindstand van 20-13 voor Ronny Dewachtere (59 j) en Greta Damman (51j), beide uit Roeselare.

Op zondag 5 september 2010 werd er om de titel ‘Koning’ klepschieten gestreden in de schietstand van St.-Rochus Gellik. 32 gildekoningen streden om de titel. Normaal is de winnaar na twee uur schieten bekend, maar dit jaar was het anders. Pas na vier uur wedstrijd en 432 kogels kon er eindelijk gejuicht worden. Gerda Caubergh (52j, Lanaken) van de plaatselijke schuttersgilde St.-Rochus Gellik kroonde zich tot koningin Zand & Leemstreek.

Een ruime delegatie van 31 Belgische touwtrekkers trok richting Zuid-Afrika (Pretoria) om daar onze landskleuren te verdedigen op het Wereldkampioenschap touwtrekken van 12 tot 19 september. Er werden touwtrekkers geselecteerd uit vier verschillende clubs. De dames trokken in de categorie tot 500 kg en behaalden brons in deze reeks van 11 ploegen. Alle resultaten kan je terugvinden op http://www.tugofwar2010.co.za/Docs/Results.pdf