• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Zaterdag 28 augustus, Schuttersmaatschappij Concordia Kampenhout.

De vijftien best geklasseerde schutters van het Nationaal Jeugdcriterium streden om de titel Kampioen van België. Bij de scholieren was deze eer weggelegd voor Younes Sarsi (14j, Leerbeek St-Pieter) en bij de junioren voor Jessica Vandebranden (18j, Tubize St.-Sebastiaan). Na de huldiging van deze kampioenen werd ’s namiddags geschoten om de Koningstitel. Hieraan mogen alle jeugdschutters deelnemen die aan het jeugdcriterium hebben deelgenomen. Bij de scholieren werd Arancha Van Morrelghem (14j, Veldegem) Koningin 2010. Pieter Rousseau (17j, Ieper Willem Tell) slaagde bij de junioren erin om de titel van Koning 2010 naar zich toe te trekken.

Tijdens het weekend van 21 en 22 augustus 2010 was de Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan Staden de organisator-gastheer van het Europees Kampioenschap. Men mag spreken van een succesvol en fantastisch schuttersfeest. Want zowel bij de jeugd individueel én in ploeg als bij de senioren individueel én in ploeg ging België met de Europese titel lopen. Jarne De Coeyer (13j, Sint-Kruis-Winkel) is individueel Europees Kampioen bij de jeugd. Bij de senioren eigende Johan Lagrou (48j, Boezinge) zich deze titel toe. Frankrijk en Nederland palmden den overige podium plaatsen in.

Op woensdag 21 juli 2010 vond het Wereldkampioenschap krulbol plaats op de terreinen van de Urselse krulbolvereniging Elk zijn Recht. Er waren een pak deelnemers aanwezig. 212 mannen en 25 vrouwen kwamen langs de inschrijvingstafel. Door het grote aantal deelnemers werd er tot middernacht gebold.

Klik hier voor de rest van het verslag

Op 24 en 25 juli 2010 trok een Belgische delegatie van 26 katapultschutters richting Tsjechië om er deel te nemen aan het tweede Europees Kampioenschap Katapult. Er waren 100 schutters uit 5 verschillende landen aanwezig (Italië, Duitsland, Slovakije, Tjechië en België). Elk land werd er warm onthaald door de burgemeester alsook door de schutters van Brezova.

Klik hier voor de rest van het verslag en een filmpje

Tijdens het weekend van 15 augustus wordt de Doornzele Dries te Evergem opnieuw omgetoverd tot een multivolksportenterrein waar voor de achtste maal de Europese Spelen zullen doorgaan. In samenwerking met VlaS organiseert de Belgische Krulbolbond een weekend dat bol staat van de mogelijkheden om te genieten van allerhande traditionele sporten. Zo kan iedereen bijvoorbeeld deelnemen aan de zeskamp (krulbol, gaaibol, liggende wip, katapult, kegelen en struifvogel) of de echte specialisten aan het werk zien tijdens de verschillende interlands en specialistenwedstrijden.

Klik hier voor meer info over de Europese Spelen

De Nationale titels in het touwtrekken zullen dit jaar verdeeld worden in Brecht. Twee Brechtse verenigingen, TTV Vandakker en TTV Powerrangers, slaan de handen in elkaar en organiseren op zondag 22 augustus het Belgisch Kampioenschap Touwtrekken op de terreinen aan de Hoge Mereyt in Brecht. Om 10.00 u start het Belgisch Kampioen en het provinciaal ploegenkampioenschap. Daarnaast is er ook een fietstocht en doorlopend kinderanimatie. De sportieve dag wordt afgesloten met een barbecue.

TTV Vandakker en TTV Powerrangers nodigen iedereen uit om eens langs te komen en mee te genieten van de sport- en ploegprestaties van alle deelnemers.
Meer info: www.ttvvandakker.be/bk of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Maldegemse gaaibolders waren de grote winnaars tijdens het Belgisch Kampioenschap dat op 31 juni door Komen en Gaan Donk georganiseerd werd in de eigen gemeente. Meer dan 350 gaaibolders namen deel aan het kampioenschap en het was uiteindelijk ‘Komen en Gaan Donk 6’ dat het ploegenkampioenschap won en volgend jaar opnieuw het Belgisch Kampioenschap mag organiseren. Ook de andere kampioenentitels bleven in Maldegem. Kenneth Demeyer en Christiane Vlietinck wonnen de inidividuele titels bij de senioren en Salina Gobeyn en Laurenzo De Deyne deden hetzelfde bij de jeugd. De ‘Gezelschapsvrienden Moerhuize’ wonnen het ploegenkampioenschap bij de dames en ‘Komen en Gaan 1 Jeugd’ was de sterkste jeugdploeg.