• 2019nov_NicolasHein_klein.jpg
  • AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Op zaterdag 27 augustus vond de Centea-finale plaats in het krulbollokaal ’t Keunekot in Sijsele. Een pak bolders streden gans de zomer lang om in de Centea-finale te raken. Maar helaas kunnen slechts de 48 beste bolders deelnemen. Na de derde ronde stond de ploeg van Patrick Wante oog in oog met die van Georges Verdonck. Deze laatste moest de bollen erbij neer leggen want Patrick Wante (46j, Eeklo), Andy Goossens (41j, Maldegem) en Jasper Van Landegem (24j, Aalter) kroonden zich tot winnaars van de Centea-finale 2010.

De Schiervelde Bolders organiseerden op zaterdag 11 september 2010 de finale van het trabol tornooi Franco-Belge. Honderd trabolders namen hieraan deel waarvan de helft vrouwen. Acht van de 25 ploegen kwamen uit Halluin. De finale werd afgesloten met een eindstand van 20-13 voor Ronny Dewachtere (59 j) en Greta Damman (51j), beide uit Roeselare.

Op zondag 5 september 2010 werd er om de titel ‘Koning’ klepschieten gestreden in de schietstand van St.-Rochus Gellik. 32 gildekoningen streden om de titel. Normaal is de winnaar na twee uur schieten bekend, maar dit jaar was het anders. Pas na vier uur wedstrijd en 432 kogels kon er eindelijk gejuicht worden. Gerda Caubergh (52j, Lanaken) van de plaatselijke schuttersgilde St.-Rochus Gellik kroonde zich tot koningin Zand & Leemstreek.

Een ruime delegatie van 31 Belgische touwtrekkers trok richting Zuid-Afrika (Pretoria) om daar onze landskleuren te verdedigen op het Wereldkampioenschap touwtrekken van 12 tot 19 september. Er werden touwtrekkers geselecteerd uit vier verschillende clubs. De dames trokken in de categorie tot 500 kg en behaalden brons in deze reeks van 11 ploegen. Alle resultaten kan je terugvinden op http://www.tugofwar2010.co.za/Docs/Results.pdf

Voor het BK 2010, dat doorging op zondag 22 augustus 2010, sloegen twee Brechtse ploegen, TTV Powerrangers en TTV Vandakker, de handen in elkaar. In de herenklasse gingen de nationale titels naar de Familie Janssens. Ook bij de dames was er weinig tegen de Familie Janssens te beginnen. Bij de jeugd werd het een clash tussen Powerrangers en Boerekes. De Powerrangers pakten in de finale de titel.

Zaterdag 28 augustus, Schuttersmaatschappij Concordia Kampenhout.

De vijftien best geklasseerde schutters van het Nationaal Jeugdcriterium streden om de titel Kampioen van België. Bij de scholieren was deze eer weggelegd voor Younes Sarsi (14j, Leerbeek St-Pieter) en bij de junioren voor Jessica Vandebranden (18j, Tubize St.-Sebastiaan). Na de huldiging van deze kampioenen werd ’s namiddags geschoten om de Koningstitel. Hieraan mogen alle jeugdschutters deelnemen die aan het jeugdcriterium hebben deelgenomen. Bij de scholieren werd Arancha Van Morrelghem (14j, Veldegem) Koningin 2010. Pieter Rousseau (17j, Ieper Willem Tell) slaagde bij de junioren erin om de titel van Koning 2010 naar zich toe te trekken.

Tijdens het weekend van 21 en 22 augustus 2010 was de Koninklijke Gilde Sint-Sebastiaan Staden de organisator-gastheer van het Europees Kampioenschap. Men mag spreken van een succesvol en fantastisch schuttersfeest. Want zowel bij de jeugd individueel én in ploeg als bij de senioren individueel én in ploeg ging België met de Europese titel lopen. Jarne De Coeyer (13j, Sint-Kruis-Winkel) is individueel Europees Kampioen bij de jeugd. Bij de senioren eigende Johan Lagrou (48j, Boezinge) zich deze titel toe. Frankrijk en Nederland palmden den overige podium plaatsen in.