• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Op 24 en 25 juli 2010 trok een Belgische delegatie van 26 katapultschutters richting Tsjechië om er deel te nemen aan het tweede Europees Kampioenschap Katapult. Er waren 100 schutters uit 5 verschillende landen aanwezig (Italië, Duitsland, Slovakije, Tjechië en België). Elk land werd er warm onthaald door de burgemeester alsook door de schutters van Brezova.

Klik hier voor de rest van het verslag en een filmpje

Tijdens het weekend van 15 augustus wordt de Doornzele Dries te Evergem opnieuw omgetoverd tot een multivolksportenterrein waar voor de achtste maal de Europese Spelen zullen doorgaan. In samenwerking met VlaS organiseert de Belgische Krulbolbond een weekend dat bol staat van de mogelijkheden om te genieten van allerhande traditionele sporten. Zo kan iedereen bijvoorbeeld deelnemen aan de zeskamp (krulbol, gaaibol, liggende wip, katapult, kegelen en struifvogel) of de echte specialisten aan het werk zien tijdens de verschillende interlands en specialistenwedstrijden.

Klik hier voor meer info over de Europese Spelen

De Nationale titels in het touwtrekken zullen dit jaar verdeeld worden in Brecht. Twee Brechtse verenigingen, TTV Vandakker en TTV Powerrangers, slaan de handen in elkaar en organiseren op zondag 22 augustus het Belgisch Kampioenschap Touwtrekken op de terreinen aan de Hoge Mereyt in Brecht. Om 10.00 u start het Belgisch Kampioen en het provinciaal ploegenkampioenschap. Daarnaast is er ook een fietstocht en doorlopend kinderanimatie. De sportieve dag wordt afgesloten met een barbecue.

TTV Vandakker en TTV Powerrangers nodigen iedereen uit om eens langs te komen en mee te genieten van de sport- en ploegprestaties van alle deelnemers.
Meer info: www.ttvvandakker.be/bk of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De Maldegemse gaaibolders waren de grote winnaars tijdens het Belgisch Kampioenschap dat op 31 juni door Komen en Gaan Donk georganiseerd werd in de eigen gemeente. Meer dan 350 gaaibolders namen deel aan het kampioenschap en het was uiteindelijk ‘Komen en Gaan Donk 6’ dat het ploegenkampioenschap won en volgend jaar opnieuw het Belgisch Kampioenschap mag organiseren. Ook de andere kampioenentitels bleven in Maldegem. Kenneth Demeyer en Christiane Vlietinck wonnen de inidividuele titels bij de senioren en Salina Gobeyn en Laurenzo De Deyne deden hetzelfde bij de jeugd. De ‘Gezelschapsvrienden Moerhuize’ wonnen het ploegenkampioenschap bij de dames en ‘Komen en Gaan 1 Jeugd’ was de sterkste jeugdploeg.

Iets later dan verwacht kwam het positieve nieuws voor Sportiv vzw binnen. Minister van sport Philippe Muyters erkent Sportiv vzw als ‘Vlaamse sportfederatie’ met ingang van 4 juni 2010.

Dankzij de Vlaamse erkenning van Sportiv vzw als sportfederatie kunnen onze sportclubs terecht bij hun gemeente voor erkenning en mogelijk ook voor subsidiëring. Boogschutters, krulbolders, kegelaars, touwtrekkers,… zijn blij omwille van de volwaardige plaats die de Vlaamse Gemeenschap hen geeft binnen het sportlandschap.
Voor Sportiv vzw is de erkenning geen eindpunt integendeel, het is een beginpunt want nu moet Sportiv zich als sportfederatie waarmaken door een dynamische uitvoering van haar vooropgestelde actieplannen.
Lees meer over Sportiv vzw op www.sportiv.be

Hierbij een link naar de lijsten van erkende Vlaamse sportfederaties en OSV's op de Bloso webstek:
Sportiv vzw vind je bij 'Vlaamse sporfederaties' -> bladzijde 5. 
Klik hier voor de lijst van erkende sportfederaties en OSV

Tekst: Jonathan Payne

Na een minder succesvol Wereldkampioenschap, toch nationaal succes voor SMBC Herentals want Dimitri Payne (20 jaar) werd Superbowls kampioen 2010. De jongste ooit!
De tweede plaats ging naar Johan Stevens (Bilzen), die slechts één wedstrijd meer verloor. De derde plaats was voor Robert De Rijcke (Merelbeke). De trofeeën werden dus verdeeld over Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen.

Op 5 en 6 juni organiseert SMBC Herentals haar jaarlijks internationaal tornooi in het Bloso sportcentrum met onder andere spelers uit Zweden, Engeland en Nederland.
Meer info: http://blog.seniorennet.be/smbcherentals/

De A-finale Trabol 2010 werd dit jaar beslecht tussen twee Eernegemse spelers, namelijk Didier Bonny (38 jaar) en Erik Raes (46 jaar). Op de trabolbaan van boldersclub ISO in Izegem werd het een spannende finale met als eindresultaat 30/28. Didier Bonny van de Eernegemse boldersclub de Krabbers mag zich de beste West-Vlaamse Trabolder van het jaar noemen..

 

Activiteitenkalender

dec
12

12 december 2020 - 13 december 2020

mrt
26

26 maart 2021 - 28 maart 2021

juli
24

24 juli 2021

sept
18

18 september 2021

sept
19

19 september 2021 09:30 - 13:00