• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Iets later dan verwacht kwam het positieve nieuws voor Sportiv vzw binnen. Minister van sport Philippe Muyters erkent Sportiv vzw als ‘Vlaamse sportfederatie’ met ingang van 4 juni 2010.

Dankzij de Vlaamse erkenning van Sportiv vzw als sportfederatie kunnen onze sportclubs terecht bij hun gemeente voor erkenning en mogelijk ook voor subsidiëring. Boogschutters, krulbolders, kegelaars, touwtrekkers,… zijn blij omwille van de volwaardige plaats die de Vlaamse Gemeenschap hen geeft binnen het sportlandschap.
Voor Sportiv vzw is de erkenning geen eindpunt integendeel, het is een beginpunt want nu moet Sportiv zich als sportfederatie waarmaken door een dynamische uitvoering van haar vooropgestelde actieplannen.
Lees meer over Sportiv vzw op www.sportiv.be

Hierbij een link naar de lijsten van erkende Vlaamse sportfederaties en OSV's op de Bloso webstek:
Sportiv vzw vind je bij 'Vlaamse sporfederaties' -> bladzijde 5. 
Klik hier voor de lijst van erkende sportfederaties en OSV

Tekst: Jonathan Payne

Na een minder succesvol Wereldkampioenschap, toch nationaal succes voor SMBC Herentals want Dimitri Payne (20 jaar) werd Superbowls kampioen 2010. De jongste ooit!
De tweede plaats ging naar Johan Stevens (Bilzen), die slechts één wedstrijd meer verloor. De derde plaats was voor Robert De Rijcke (Merelbeke). De trofeeën werden dus verdeeld over Antwerpen, Limburg en Oost-Vlaanderen.

Op 5 en 6 juni organiseert SMBC Herentals haar jaarlijks internationaal tornooi in het Bloso sportcentrum met onder andere spelers uit Zweden, Engeland en Nederland.
Meer info: http://blog.seniorennet.be/smbcherentals/

De A-finale Trabol 2010 werd dit jaar beslecht tussen twee Eernegemse spelers, namelijk Didier Bonny (38 jaar) en Erik Raes (46 jaar). Op de trabolbaan van boldersclub ISO in Izegem werd het een spannende finale met als eindresultaat 30/28. Didier Bonny van de Eernegemse boldersclub de Krabbers mag zich de beste West-Vlaamse Trabolder van het jaar noemen..

 

Naar aanleiding van de oprichting van Sportiv vzw deden we een onderzoek naar hoe de traditionele sporten regionaal, nationaal en internationaal gestructureerd zijn. We stelden van elke sport een schema op van de structuur en vergeleken de verschillende sporten voor enkele algemene conclusies.

Lees meer: Regionale, nationale of internationale sporten?

Activiteitenkalender

juli
24

24 juli 2021

sept
18

18 september 2021

sept
19

19 september 2021 09:30 - 13:00

sept
26

26 september 2021 09:00 - 12:30