• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
 • BCA_curling.jpg
 • BKstawip2019.jpg
 • sportivheader1.gif
 • sportivheader2.gif
 • sportivheader3.gif
 • sportivheader4.gif
 • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Update - 09/05/2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts heeft met de sectoriële Klankbordgroep een plan uitgewerkt voor de heropstart van de sportsector.

Het plan omvat een gefaseerde aanpak van de heropstart en is een gezamenlijk voorstel van alle gemeenschappen in België. Het plan wordt volgende week besproken door de experten van de GEES en dient nog te worden goedgekeurd door de Veiligheidsraad. Dit zijn voorlopig dus enkel adviezen en geen vaste regels! Wijzigingen en aanpassingen zijn zeer waarschijnlijk in functie van de evolutie van de pandemie. Vlas | Sportiv zal fase per fase de maatregelen nauw opvolgen en in updates voorzien.

4 mei = huidige fase

 • Individuele fysieke activiteit in openlucht mits social distancing met maximum 2 partners die steeds dezelfde zijn (zie vorige update hieronder)

18 mei

 • In beperkte groep (max. 20 personen) in open lucht en in georganiseerd verband mits social distancing (max. 1 persoon/30 m²)
 • Alle sportactiviteiten voor -12 jarigen (zonder toeschouwers!)

1 juni

 • Individuele fysieke activiteiten indoor mits social distancing met maximum 2 partners (max. 1 persoon/30 m²) plus max. 1 toegelaten sportbegeleider. (In 1 sportinfrastructuur kunnen meerdere groepjes van 3 personen aanwezig zijn, zolang het plafond van max. 1 persoon/30 m² niet wordt overschreden. )

15 juni

 • Indoor activiteiten in beperkte groep van maximum 20 personen inclusief sportbegeleider(s) mits social distancing en in zoverre de accommodatie minstens 30m² per deelnemer waarborgt.

29 juni

 • Alle sportactiviteiten (exclusief wedstrijden waar social distancing niet kan gegarandeerd worden)

31 juli

 • Sportevenementen met gelimiteerd aantal deelnemers en toeschouwers (inclusief wedstrijden waar social distancing niet kan gegarandeerd worden)

1 september

 • Massasportevenementen

#vlas_sport    #sportiv    #blijfsporten

 

 

UPDATE - 01/05/2020 - Heropstart sportsector FASE 1

Het ministerieel besluit ivm de heropstart is zopas gepubliceerd! Wij doen er alles aan om alle bonden en clubs van Vlas | Sportiv zo spoedig mogelijk in te lichten. Hou alvast onze website en sociale media in de gaten voor meer nieuws! Hier alvast de samenvatting:

Heropstart sportsector FASE 1 – vanaf 4 mei:

Fysieke activiteit en contactloze sporten in open lucht toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt .

Dus: jezelf + 2 OF gezinsleden onder zelfde dak + 2

Toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.

De algemene regels inzake social distancing en hygiëne blijven vanzelfsprekend van kracht, voor, tijdens en na de sportactiviteit.

 • Hou altijd anderhalve meter afstand
 • Persoonlijke hygiëne : handen wassen, ontsmetten, mondmasker
 • Maximale ontsmetting van de locatie en materialen

Vooraleer je opstart - check check check eerst volgende voorwaarden:

 • Is mijn sport outdoor ?
 • Kan het contactloos ?
 • Kan het met maximum 3 spelers/sporters ?
 • Kan het zonder sportmateriaal te delen ?
 • Heb ik een eigen infrastructuur of vraag ik eerst toestemming aan bvb het lokaal bestuur ?

Wees altijd verantwoordelijk en gebruik je gezond verstand: Respecteer de regels en véél plezier!

#vlas_sport      #blijfsporten 

 vsf  sport.vlaanderen

 

UPDATE - 23/04/2020 - Geen publieksevenementen tot minstens 3 mei  vsf sport.vlaanderen

Na afloop van de Nationale Veiligheidsraad heeft de regering een verlenging tot en met 3 mei aangekondigd. ALLE recreatieve activiteiten - zoals sport - blijven dus verboden, ongeacht hun omvang en of ze openbaar of privé zijn. Gebruik aub zo vaak als je kan een mondmasker en hou ALTIJD en OVERAL voldoende afstand van elkaar.

Ook hier bij Sportiv ontsnappen wij niet aan verplicht thuiswerk. Je kan ons dus nog bereiken via het bekende info@ adres indien nodig, wij proberen u zo goed en snel als mogelijk verder te helpen onder deze uitzonderlijke maatregelen.  

#blijfsporten 

Update: Nog meer antwoorden op al uw vragen, specifiek voor sportclubs en -organisaties, er komen er elke dag bij : infopagina VSF

 

corona 

Zemst - 05/02/2020

Nieuwe Belgische Kampioenen Shortcurl

De nieuwe kampioenen van het KIA Vermant Belgisch Kampioenschap Shortcurl 2020 zijn bekend:

1. Short 'N Curlies 🥇
2. Toogkletsers Elewijt 2 🥈
3. La Chouffe 🥉

Het Short'n Curlies-team van de broers McLennan wist zo het weekendje weg van hoofdsponsor KIA Vermant te winnen!

In de Middel Road wist 'Nu Gaan We Vegen' de Cornet bierprijs in de wacht te slepen.

In de Low Road gingen 'De Bensons' aan de haal met de doos Lay's Belgium chips.

Proficiat aan alle deelnemers!! Meer info via Belgian Curling Association 

 

BK Shortcurlgoud BK Shortcurl zilver BK Shortcurl brons BK Shortcurl Cornet BK Shortcurl Lays

 

 

Brugge - 28/01/2020

Haal meer uit Instagram en Facebook: 2 handige gidsen

Je aanwezigheid op sociale media wordt, ook als sportclub, steeds belangrijker. Daarom maakte de VSF twee inspiratiegidsen die je wegwijs maken in een aantal aspecten van Facebook en Instagram.

In beide gidsen kom je meer te weten over hoe je kan adverteren via "Advertentiebeheer" van Facebook. Met een klein budget kan je al een groot deel van je doelgroep bereiken via advertenties, het is dus zeker de moeite om hiervan de mogelijkheden te bekijken. Een tweede belangrijke luik van sociale media zijn de algoritmes die gebruikt worden. Er zijn namelijk heel wat achterliggende regels die bepalen of jouw berichten veel of weinig zullen gezien worden. Hoe beter je die regels begrijpt en beheerst, hoe meer mensen je zal kunnen bereiken met je online communicatie. Als laatste kan je in de tools ook een heleboel inhoudelijke tips terugvinden die je communicatie kunnen versterken. Zo geven ze een lijst van do's en don'ts die je in je achterhoofd kan houden bij het opstellen van je posts.

Klik hier om de gidsen te kunnen downloaden, rechtstreeks bij het Dynamoproject

logo dynamo projects 300x168

Brugge - 19/11/2019

Nieuwe directeur voor VlaS / Sportiv

De selectieprocedure voor een nieuwe directeur bij VlaS/Sportiv is nu ook achter de rug. Nicolas Dezeure is zich ondertussen al enkele weken volop aan het inwerken. Het ideale moment dus om hem even voor te stellen. Maar dat laten we hem hieronder graag zelf doen:

“Ik ben Nicolas en vanaf begin november actief bij VlaS/Sportiv als directeur. Al van kinds af aan ben ik gepassioneerd door sport. Ik heb dan ook altijd zelf veel aan sport gedaan en ben sedert enkele jaren ook actief als jeugdtrainer en vrijwilliger. Professioneel deed ik ervaring op in veel verschillende sectoren maar altijd vanuit eenzelfde economische insteek. Zo was ik heel wat jaren beleggingsadviseur bij enkele banken maar bijvoorbeeld ook algemeen manager in de muzieksector. De laatste jaren heb ik me dan meer toegelegd op marketing, communicatie en sociale media. Die expertise wil ik graag ten dienste stellen van de promotie van onze traditionele sporten als actieve wedstrijd- en recreatiesport in Vlaanderen. Ik kijk enorm uit naar een fijne samenwerking met mijn collega’s, vrijwilligers, verenigingen, sportclubs, bonden en federaties. Samen kunnen we een mooie toekomst voor van onze traditionele sporten in Vlaanderen garanderen en als het even kan deze nog extra doen groeien. “

2019nov NicolasHein klein

Copyright VlaS - Nicolas Dezeure en Hein Comeyne 

 

zondag 15 september 2019, Belgisch Kampioenschap Handboogschieten op de staande wip.
De Oost-Vlaamse wipschuttersmaatschappij St-Sebastiaan Zeveneken (Lochristi) verwelkomden tien finalistenploegen en veertig geselecteerde individuele schutters. De Belgische Kampioenen 2018 kleden hun schietstand mooi aan. Dit, samen met de vele meegereisde supporters en sympathisanten en een stralende hemel zorgde voor een optimale sfeer.
Individueel BK

Het individueel dames BK eindigde met een tweestrijd tussen Saskia Wastyn van Merksem St-Sebastiaan en Melissa Vanparys van Overmere Sint Sebastiaan. Melissa Vanparys (40, Izegem) hield haar zenuwen onder controle en schreef zo de Belgische titel op haar naam. Melissa schiet naast de staande wip ook heel regelmatig op de liggende wip en dit samen met een ganse familieclan van wipschutters.
Bij de heren was het nóg spannender. Na diverse extra ronden sleepte Sven Van Looy (43, Schelle) van Merksem St-Sebastiaan de titel in de wacht.
BK clubploegen
Daarna ging alle aandacht het ploegenkampioenschap. De eerst ploeg aan beurt, Brakel De Ware Vrienden schoot 25 punten bijeen, een mooie start, maar te weinig om de titel te behalen, zo bleek. Want Asper St-Sebastiaan, die als derde ploeg aan beurt was, haalde vlot de kaap van 25 punten en telde na hun vijftigste schot 33 punten. De acht ploegen die daarna aan de start kwamen voelden van in het begin een grote druk. Niemand haalde nog de kaap van 30 punten waardoor Asper St-Sebastiaan zich Kampioen van België 2019 handboogschieten op de staande wip mag noemen.
Eeuwigdurende schaal Koning Albert Eén
De nieuwe kampioenploeg mag het zilveren Sint-Sebastiaanbeeld voor de tweede keer in drie jaar tijd meenemen naar Asper. De nieuwe kampioenenploeg is samengesteld uit de 29-jarige tweeling Joachim en Jonas (beide lid van Asper St-Sebastiaan sinds hun tiende) en broer Jochem De Vogelaere (32, lid vanaf zijn acht jaar), Jeroen De Schrijver (32, komt uit Werchter en schutter sinds 1995) en Nicolas Leplae (26, lid van Asper SS sinds drie jaar). Deze vijf jonge mannen zijn gemiddelde geen dertig jaar en kan je dus zeker een jonge ploeg noemen, zij het dan één met heel veel wipschutterservaring. Als Asper die ploeg kan samenhouden, dan zijn ze opnieuw favoriet voor het BK 2020.
Meer foto's
.  - foto's Koen Delaere 

 BKstawip2019 14 Melissa Vanparys2b  BKstawip2019 19 Sven Van Looy b

 BKstawip2019 40 winnaars met zilveren Sint Sebastiaan

Activiteitenkalender

aug
14

14 augustus 2021 13:30 - 21:00

aug
14

14 augustus 2021 14:00 - 18:00

aug
15

15 augustus 2021 13:30 - 21:00

sept
18

18 september 2021