• 2019nov_NicolasHein_klein.jpg
  • AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Deurne, 18 februari 2018

De weeromstandigheden waren ideaal om er een leuke gezonde zondagswandeling van te maken. Toch waren er 66 schutters paraat om deel te nemen aan de tweede wedstrijd die Deurne dit jaar organiseerde binnen de Superprestige katapult. Om 9u30 zat het bondsbestuur nog een vergadering af te werken terwijl de eerste schutters en sympathisanten binnensijpelden. De rubbers werden warm getrokken en er werd nog vlug even getraind.

Zoals gewoonlijk werden eerst de jonge leeuwen in de kooi geroepen. Om 12u30 konden ze eraan beginnen en net zoals bij de volwassenen hebben deze mini-katapultschutters ook wel eens een mindere dag. Alleen had Svetlana Paepe (14, Bekegemse) daar vandaag niet echt last van. In de eerste ronde legde ze de lat direct hoog met een 30-tiger en nog eens 13 punten. Bij de tweede ronde kon ze 32 punten neerleggen. Goed voor haar elfde overwinning (van de twaalf wedstrijden) dit seizoen.

katapult svetlana

“Een super gelukkige Svetlana met haar elfde overwinning van het seizoen.” 

Lees meer: Superprestige katapult

De ideale animatie op jouw evenement! Naast de festivalwip nu ook uitgebreid met het steekspel en de tegentrek. Meer info en reservatie op www.vlas.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Publi IAA klein

Antwerpen, december 2017

Alle Koningen en Prinsen van het Antwerps Kruisboogverbond waren van de partij op de jaarlijkse Keizerschieting. Uiteraard waren de aftredende Keizer en de bondskoning aanwezig, want zij mogen ook meeschieten. De wedstrijd bestaat over acht ronden waarbij de kandidaten proberen om de roos (van 0,5 cm diameter) eruit te schieten.

Kris De Ruyter (52, Ekeren, Kolverniersgilde) was er dit jaar ook terug bij. De mededingers waren bij deze gewaarschuwd, want Kris werd al zesmaal Keizer in deze discipline. Een schutter met ervaring dus. En hoe kon het anders zijn, Kris was de eerste die de roos raakte. De anderen konden dus meteen de achtervolging inzetten. Slechts twee schutters wisten de roos ook nog te raken. Tom Moelants (29, Deurne, Kon.Kruisboogmij. Marnix) en Dieter Palinckx (21, Wuustwezel, Graaf v. Vlaanderen). Het was dus de “jeugd” die Kris even deden warm krijgen door de achtervolging in te zetten. In de volgende ronde lukte Kris het opnieuw om de roos te raken. Met deze bovenaardse prestatie werd Kris voor de zevende maal Keizer van het Antwerps Kruisboogverbond. Hiermee evenaart hij wijlen Alfons Vervliet die ook zevenmaal Keizer werd.

(CV op basis verslag Luc Vlaminckx)

AKV Keizerschieting

“In het midden Kris, die voor de zevende maal Keizer werd. Links Tom en rechts Dieter die in de eerste ronde de roos wisten te raken.”

November, Geldermalsen (Nl)

Eind november vond in Nederland het Europese Kampioenschap Airsoft Shooting plaats. En dit in de discipline van het parcoursschieten. “We krijgen verschillende stages voorgeschoteld waarbij we tegen de tijd op kartonnen kaarten in bepaalde zones moeten schieten” zegt Joeri. Joeri De Haes (40, Edegem) en zijn dochter Lani (13, Edegem) hebben zich afgelopen weekend tot Europees kampioen kunnen schieten. Joeri deed dit in de standaardklasse bij de heren en Lani zegevierde in de algemene damesklasse. Lani is met haar leeftijd nog een vrij jonge schutter in het circuit. Tweeënhalf jaar geleden is ze eens mee komen kijken met haar papa. “Ik was nieuwsgierig. Toen ik het eens probeerde was het me duidelijk dat het meer is dan wat schieten, je moet ook nadenken en dat maakt het leuk” weet Lani te vertellen.
Alain Van Haver is een gelukkige secretaris. Want de voorzitter, Joeri, van hun club ‘Airsoft Action Disciplines’ is Europees Kampioen geworden. Wie interesse heeft om eens kennis te maken met Airsoft Shooting kan altijd een kijken nemen op hun website: www.airsoftactiondisciplines.be (CV)

Airsoft Shooting

foto: De nieuwe Europese Kampioenen Lani en Joeri De Haes, proficiat!

Van 19 tot 26 november 2017 namen 20 landen deel aan het wereldkampioenschap kaatsen. Gastheer voor deze editie was het Colombiaanse Pasto. Hoewel de kaatssport in onze contreien een terugval qua belangstelling kent, trekt zo’n WK nog steeds heel wat kijklustigen. Het Belgische team had er trouwens ook zijn wereldtitel te verdedigen. Op het WK, dat om de vier jaar plaatsvindt, worden vier disciplines van het kaatsen beoefend. Deze zijn het Internationaal spel, het Llargues, de One Wall en de lokale discipline van het gastland, de Chaza.

In het Internationale spel won België achtereenvolgens van Baskenland, Equador, Italië en Colombia. In de finale stootten de Belgen echter op een sterk Spanje. Uiteindelijk moest België de duimen leggen en werd Spanje wereldkampioen in deze discipline.

Ook in het Llargues speelde België erg sterk. Achtereenvolgens Frankrijk, Argentinië, Colombia en Nederland konden de Belgen niet stoppen. In de finale wachtte echter opnieuw een sterk Spanje. En ook in dit treffen trok Spanje aan het langste eind en werden zij wereldkampioen ten nadele van de Belgen. Een 2e zilveren plak dus voor België.

In het One Wall, ook wel Wallbal of muurkaatsen genaamd, stootte België door tot de halve finales. Hiervoor diende het af te rekenen met Venezuela, Argentinië, Baskenland en Nederland. In de halve finale keek België opnieuw Argentinië in de ogen. Ditmaal waren de Argentijnen echter sterker en werd België verwezen naar de strijd om de bronzen medaille. Ook die ging verloren en zo eindigde België als 4e in deze discipline. Mexico versloeg in de finale Argentinië.

In de lokale variant Chaza tenslotte, namen de Belgen de maat van Italië en Frankrijk. In de halve finale bleek thuisland Colombia te sterk. Het gastland nam ook in de finale de maat van Nederland en werd zo de wereldkampioen in deze discipline. België versloeg Ecuador in de strijd om de 3e plek en veroverde zo eervol het brons.

Het goud in het overall klassement ging deze editie naar Spanje. Zij volgen zo België op die ditmaal met het zilver huiswaarts keerden. Onze Nederlandse vrienden behaalden het brons.

WK kaatsen team Belgium klein

foto: De Belgische nationale ploeg in actie op het WK kaatsen te Pasto, Colombia.

Deurne, 11 november 2017

Traditiegetrouw vindt op Wapenstilstand de Koningschieting bij de Koninklijke Kolveniersgilde uit Deurne plaats. Zestien leden streden om de felbegeerde titel. Kris de Ruyter (52 jaar, Ekeren) werd, en niet voor het eerst, Koning. Verdienstelijke Prins, of in dit geval Prinses, werd Pauline Voorbraeck (19 jaar, Antwerpen). Zij zullen de kleuren van de Kolveniers verdedigen op de volgende Keizerschieting in het Antwerps Kruisboogverbond.

Kolveniers 6m klein

foto: Koning Kris de Ruyter geflankeerd door prinses Pauline Voorbraeck.

Knesselare, zaterdag 11 november 2017

Op zaterdag 11 november 2017 vond het Krulbolkampioenschap der beide Vlaanderen plaats. De organisator van dienst, De Nieuwe Prinsengoedbolders uit Knesselare, verwelkomden dit jaar 57 spelers en speelsters. In een spannende finale kon een achterstand nog omgebogen worden. Zo werd het team met Linda Van Waes (59 jaar, Sint-Laureins), Denis Stofferis (Ursel) en Jean-Pierre Van De Fonteyne (63 jaar, Maldegem) de verdiende kampioen.

(PL)