• 2019nov_NicolasHein_klein.jpg
  • AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Zondag 17 juni 2018 stond voor de kruisboogschutters in het teken van de interland België – Nederland. Er werd bij dit treffen geschoten op een afstand van twintig meter. De wedstrijd in Meer, deelgemeente van Hoogstraten kwam tot stand met dank aan NUKB, de overkoepelende organisatie van de regionale vleugels LUK en URA, in samenwerking met de regionale kruisboogvereniging Verenigde Vrienden Meer. Er namen 24 geselecteerde schutters deel van beide landen. Voor het uiteindelijke landenklassement kwamen de twintig beste resultaten per land in aanmerking. De beste Belgische en beste Nederlandse schutter werd overigens beloond met een bijzondere prijs van de stad Hoogstraten. Nederland won de interland met 1920 tegen 1892 punten en mag de wisseltrofee meenemen over de Moerdijk. Individueel kenden de Belgen meer succes: Carlo Schollaert (59 jaar, Sint-Rochus Gent) wist als enige schutter een perfecte 100/100 te schieten en won de gouden medaille. Vier schutters, twee Belgen en twee Nederlanders, mochten na hun reeks van 99/100 kampen om het zilver en het brons. Uiteindelijk haalde Greet Jacobs (55 jaar, Sint-Sebastiaan Gooreind) brons met een nakamp van 97/100. Igor Sevenants van de organiserende Verenigde Vrienden uit Meer werd verdienstelijk vierde.
Na de gebruikelijke dankwoorden en proclamatie werden de deelnemers en officials vergast op een smakelijke barbecue, de ideale manier voor verbroedering tussen de twee landen.

(PL op basis van verslag Stefaan Vandooren)

Cover back kruisboog klein

foto: “Kruisboogschutters in opperste concentratie tijdens de interland België – Nederland.“

Woesten, Pinksterweekend 2018 – De tweedaagse ging dit jaar, zoals steeds, door op de schietstand in Woesten. Het betreft een schieting over vier ronden waarvan twee op de stilhangende fles en twee op de bewegende fles. Bedoeling is om zo min mogelijk strafpunten te verzamelen over de twee dagen. Per gemist schot krijg je strafpunten.

Geert Heens was ooit de bezieler van deze tweedaagse. In de jaren ’70-’80 werden deze nog in Reningelst gehouden. Maar toen de schietstand in een zonevreemd (landbouwgebied) kwam te liggen, was dit natuurlijk niet meer mogelijk. Remi probeerde dan om een oplossing te vinden, maar door ziekte van de café uitbaatster kon de schieting op het laatste moment toch niet doorgaan. Geert was zo dankbaar voor de inspanningen die Remi leverde om deze schieting alsnog te kunnen laten doorgaan, dat hij beloofde om de inrichters steeds te blijven steunen. Ondanks dat Geert al jaren zelf niet meer kan schieten na een werkongeval, doet hij dit tot op vandaag nog steeds, ondertussen al meer dan 30 jaar.
Er namen 64 geklasseerde schutters deel aan deze twee daagse. Waarvan slechts negen dames.

flessen klein

foto: “Winnaar Gerdi Blomme die ook zelf een tweedaagse in Lendelede organiseert.”

Lees meer: Dertig jaar steun voor tweedaagse flessenschieten

Beveren, 23/24/25 februari 2018

De Beverse schaarbaankegelclub organiseerde voor de zestiende maal hun grote prijs. Uiteraard waren er ook verschillende sportkegelaars aanwezig zoals K.V. ZUN, Alles Om, Hoensbroek en Kerkrade uit Nederland en Kelmis uit de Oost-Kantons. De teams uit Nederland en de Oost-Kantons hadden toch wel een mooie rit van ongeveer 2u30m af te leggen naar de kegelbaan in de Glazenleeuwstraat.

Daarnaast waren er nog verschillende recreatieve spelers/speelsters en groepen aanwezig. In totaal waren er toch meer dan honderd. Waarbij de jongste deelnemer tien jaar was en de oudste was er 75.
De beker, voor de beste ploeg door de Beverse kegelclub werd geschonken, ging dit jaar naar De ZUN. Met 1890 kegels haalden ze het voor Hoensbroek met 1864 kegels. K.V. ZUN, proficiat met de bekerwinst. De mannen in de hoogste reeks kegelden toch ongeveer 100 kegels meer omver dan de vrouwen in de hoogste reeks. Wat toch wel nog een behoorlijk verschil is in deze sport.

De zondagavond werd afgesloten met 143 speelplaatsen, waarvan 70-tal recreanten. De Beverse kegelclub is best fier op het verloop van hun Grote prijs en dit dankzij de vele sponsors, lokaalhouders, deelnemers, sympathisanten en helpende handen. Op naar volgend jaar.

(CV op basis verslag Leonard Van Overmeire)

GP Beverse feb18

"Kegelspelers in actie tijdens de GP Beverse."

Deurne, 18 februari 2018

De weeromstandigheden waren ideaal om er een leuke gezonde zondagswandeling van te maken. Toch waren er 66 schutters paraat om deel te nemen aan de tweede wedstrijd die Deurne dit jaar organiseerde binnen de Superprestige katapult. Om 9u30 zat het bondsbestuur nog een vergadering af te werken terwijl de eerste schutters en sympathisanten binnensijpelden. De rubbers werden warm getrokken en er werd nog vlug even getraind.

Zoals gewoonlijk werden eerst de jonge leeuwen in de kooi geroepen. Om 12u30 konden ze eraan beginnen en net zoals bij de volwassenen hebben deze mini-katapultschutters ook wel eens een mindere dag. Alleen had Svetlana Paepe (14, Bekegemse) daar vandaag niet echt last van. In de eerste ronde legde ze de lat direct hoog met een 30-tiger en nog eens 13 punten. Bij de tweede ronde kon ze 32 punten neerleggen. Goed voor haar elfde overwinning (van de twaalf wedstrijden) dit seizoen.

katapult svetlana

“Een super gelukkige Svetlana met haar elfde overwinning van het seizoen.” 

Lees meer: Superprestige katapult

De ideale animatie op jouw evenement! Naast de festivalwip nu ook uitgebreid met het steekspel en de tegentrek. Meer info en reservatie op www.vlas.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Publi IAA klein

Antwerpen, december 2017

Alle Koningen en Prinsen van het Antwerps Kruisboogverbond waren van de partij op de jaarlijkse Keizerschieting. Uiteraard waren de aftredende Keizer en de bondskoning aanwezig, want zij mogen ook meeschieten. De wedstrijd bestaat over acht ronden waarbij de kandidaten proberen om de roos (van 0,5 cm diameter) eruit te schieten.

Kris De Ruyter (52, Ekeren, Kolverniersgilde) was er dit jaar ook terug bij. De mededingers waren bij deze gewaarschuwd, want Kris werd al zesmaal Keizer in deze discipline. Een schutter met ervaring dus. En hoe kon het anders zijn, Kris was de eerste die de roos raakte. De anderen konden dus meteen de achtervolging inzetten. Slechts twee schutters wisten de roos ook nog te raken. Tom Moelants (29, Deurne, Kon.Kruisboogmij. Marnix) en Dieter Palinckx (21, Wuustwezel, Graaf v. Vlaanderen). Het was dus de “jeugd” die Kris even deden warm krijgen door de achtervolging in te zetten. In de volgende ronde lukte Kris het opnieuw om de roos te raken. Met deze bovenaardse prestatie werd Kris voor de zevende maal Keizer van het Antwerps Kruisboogverbond. Hiermee evenaart hij wijlen Alfons Vervliet die ook zevenmaal Keizer werd.

(CV op basis verslag Luc Vlaminckx)

AKV Keizerschieting

“In het midden Kris, die voor de zevende maal Keizer werd. Links Tom en rechts Dieter die in de eerste ronde de roos wisten te raken.”

November, Geldermalsen (Nl)

Eind november vond in Nederland het Europese Kampioenschap Airsoft Shooting plaats. En dit in de discipline van het parcoursschieten. “We krijgen verschillende stages voorgeschoteld waarbij we tegen de tijd op kartonnen kaarten in bepaalde zones moeten schieten” zegt Joeri. Joeri De Haes (40, Edegem) en zijn dochter Lani (13, Edegem) hebben zich afgelopen weekend tot Europees kampioen kunnen schieten. Joeri deed dit in de standaardklasse bij de heren en Lani zegevierde in de algemene damesklasse. Lani is met haar leeftijd nog een vrij jonge schutter in het circuit. Tweeënhalf jaar geleden is ze eens mee komen kijken met haar papa. “Ik was nieuwsgierig. Toen ik het eens probeerde was het me duidelijk dat het meer is dan wat schieten, je moet ook nadenken en dat maakt het leuk” weet Lani te vertellen.
Alain Van Haver is een gelukkige secretaris. Want de voorzitter, Joeri, van hun club ‘Airsoft Action Disciplines’ is Europees Kampioen geworden. Wie interesse heeft om eens kennis te maken met Airsoft Shooting kan altijd een kijken nemen op hun website: www.airsoftactiondisciplines.be (CV)

Airsoft Shooting

foto: De nieuwe Europese Kampioenen Lani en Joeri De Haes, proficiat!