• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Sint-Laureins, zaterdag 1 september 2018. Prachtig zomerweer en 125 inschrijvingen, een succes voor het VlaS-kampioenschap krulbol. De finale tussen de ploeg van Mieke Millecam, André Rogge en Luc Beekaert tegen Rudy Tourny (65, Oosteeklo), Luc Dauw (53, Knesselare) en Yorben Van Vooren (19, Assenede) werd er één waar de ploeg van Rudy een maatje te sterk was. Rudy bolde een sterke partij, Luc en Yorben gaven een demonstratie van bol- en schietwerk. Mieke, André en Luc botsten op een ploeg waar weinig tegen te beginnen was. Geen schande tegen zulke klasbakken. Eindstand 4 – 9.

(HC)

VlaS kampioenschap1sept18 klein

foto: ‘Zittend met hun mooie prijzenmand: Yorben Van Vooren, Rudy Tourny, Luc Dauw. Staand de verliezende finalisten:. André Rogge, Mieke Millecam, Luc Beekaert.’

Inrichter kaatsclub Amis Réunis Buizingen is tevreden: een bewolkte hemel maar droog, dus een ideaal weertje voor de finales van de Beker van Vlaanderen pupillen en van de hoogste Vlaamse reeks. De vier ploegen die zich plaatsten, starten met een halve finale waarna beide winnaars de finale betwisten. Bij de pupillen (10-12 jaar) kwam Grimminge 4-1 achter tegen Galmaarden maar knokte zich nog in de wedstrijd en verloor uiteindelijk slechts met 6-7. De andere halve finale begon spannend maar uiteindelijk won Baasrode overtuigend.

De finale Galmaarden – Baasrode kon alle kanten uit, maar mede dankzij hun aanhoudende oplettendheid haalde Galmaarden met 7-5. De jury merkte tevens het sterke keren van Jelle Desmarlières van Galmaarden op en riep hem uit tot beste pupil van de dag.
In de ligareeks werd favoriet Brussegem verrassend met een spannende 6-7 uitgeschakeld door een erg gemotiveerd Herdersem. In de finale moest Herdersem opnieuw tot het uiterste gaan tegen een met veel vertrouwen spelend Halle. Bavo Van Hemelryck werd uitgeroepen tot beste senior van het Kampioenschap van Vlaanderen 2018 van de Kaatsentiteit Vlaanderen vzw.

(HC)

kaatsen Galmaarden wint KvV pupillen klein

foto: ‘De spelers van de winnende ploeg Galmaarden poseren graag voor een resem smartphones en fototoestellen.’

Evergem – Maandag 13 augustus 2018 vond het jaarlijkse Kampioenschap van Vlaanderen krulbol plaats. Dit als onderdeel van de jaarlijkse feestelijkheden aan de Doornzele Dries te Evergem onder de titel “Europese Spelen”. Bij de mannen streden 138 spelers, verdeeld over 69 duo’s, voor de titel. De teamindeling gebeurde volgens het principe van ‘maats-mee’, de ploegen werden dus niet door loting samengesteld. Favorieten Kristof Vernaeve (40 jaar, Kluizen) en Serge De Pauw (37 jaar, Assenede) konden de verwachtingen inlossen en kroonden zich tot Vlaams krulbolkampioen.
Bij de dames scheven 26 deelneemsters zich in. Via loting werden deze verdeeld over 13 ploegen. Kathy De Baets (46 jaar, Lovendegem) en thuisspeelster Christine Van Den Berghe (63 jaar, Evergem) mogen zich een jaar lang Vlaams krulbolkampioen noemen.
Bij de jeugd, tot 15 jaar, waren er tien deelnemers. Nadat in 2016 met Xander Vandurme en in 2017 met Davy Vanhecke steeds de jongens aan het langste eind trokken, stond dit keer Elise Vercauter (8 jaar, Ronsele) op het hoogste schavotje. De ‘elite’ past maar beter op want het jonge krulbolgeweld komt eraan!

(PL)

krulbol Elise Vercauter in actie klein

foto: “Vlaamse kampioen bij de jeugd Elise Vercauter rolt een winnende bol.“

Volle parkings, talrijke fietsers en kleurrijke vlaggen... je kon er niet naast kijken als je langs de Urselseweg reed. Dit 53ste Wereldkampioenschap trok wederom vele bolders naar de banen. Wel eigenaardig dat er geen enkele buitenlandse speler aanwezig is op een Wereldkampioenschap? Bij heren konden we een onverwachts spannende finale zien, terwijl de dames meer kwaliteit in hun spel hadden tijdens de finale.

Om 13u begonnen de heren aan hun WK. Iedereen werd geloot en na een kwartiertje waren alle bolbanen druk bezet. Om 14u konden de 23 ingeschreven dames beginnen aan hun WK.

krulbol winnaars WK 2018 klein

foto: “De winnaars van het 53ste Wereldkampioenschap mochten elk een prachtige trofee in ontvangst nemen.”

Lees meer: Dames krulbollen met meer kwaliteit op het WK

Menen, zondag 13 mei 2018

Voor de 88ste Nationale keizerschieting te Menen Sint- Joris, in het Westen van ons land, begon de dag somber. Naarmate de dag vorderde kwam de zon toch af en toe tevoorschijn. Dat er voor deze Keizerschieting boogschieten staande wip een sterk deelnemersveld was, bleek al vlug want de hoofdvogel werd kort na de start afgeschoten door meerdere schutters. 111 koningen en koninginnen (één per KNBBW-maatschappij) namen deel. Naarmate de wedstrijd vorderde steeg de spanning want niemand slaagde erin om de keizersvogel tweemaal neer te halen. Dus moesten niet minder dan twaalf koningen aantreden in de afkamping met de Keizerstitel als inzet. Dat de stress de deelnemers parten speelde, bleek in de eerste kampronde: niemand slaagde erin de keizersvogel neer te halen. Dit ondanks de steun van hun meegereisde supporters. Hopelijk zou een tweede kampronde wél een winnaar kunnen aanduiden. En ja, Dirk Van Meenen (61, Ekeren) - koning van de staande wip maatschappij Kallo Sas Sint Sebastiaan, slaagde er als derde kamper in de keizersvogel af te schieten. Hij wachtte daarna gelaten tot de negen resterende kampers hun pijl hadden afgeschoten. Geen enkele van hen slaagde in hun opzet. Na het laatste schot van de laatste koning wist Dirk dat de fel begeerde titel ‘Keizer van België 2018’ de zijne was.

(HC op basis van het verslag van KNBBW-verslaggever Eric Van Neste, foto’s Koen De Laere)

Keizer Dirk Van Meenen2018KNBBW actie

foto: "Wipschutter Dirk Van Meenen staat in boog, een moment van opperste concentratie."

Op donderdag 15 maart 2018 vertrokken twintig Belgische Short Mat Bowls-spelers naar het Zweedse Strömstad om er aan het Wereld Kampioenschap “Short Mat Bowls” deel te nemen. De Belgische delegatie was samengesteld uit twee ploegen van elk van de vier disciplines: Singles-Pairs-Triples-Fours.

Het WK werd over drie speeldagen betwist. De Belgische Fours speelden een fantastisch tornooi. In de A-reeks eindigde onze Fours op de derde plaats in hun reeks en dus net niet geplaatst. In de Singles A eindigde Dimitri Payne (28, Herentals) op de 6de plaats maar zijn vader Jonathan (49, Herentals) deed het beter. In zijn groep was het spannend voor de tweede plaats. Hij stond virtueel derde met evenveel punten, maar met veertien shots minder, dan zijn Engelse tegenstandster Bronagh Toleman, waartegen hij een gelijkspel had gehaald op zaterdag. Winnen was dus de boodschap, en liefst met veel shots verschil en hopen dat Bronagh Toleman zou verliezen of een draw zou spelen tegen Michael John uit Wales. Jonathan Payne begon de laatste voorronde wedstrijd schitterend en wist de Noor Lars Rune Lauritsen te verslaan met 29-6, zodat hij nu virtueel tweede stond. De wedstrijd tussen Engeland en Wales eindigde wat later op 13-10 voor Engeland en daardoor mocht België als tweede, met evenveel punten als de derde maar met zes shots meer, naar de halve finale.

 

shotmat banen

foto: “Verschillende banen naast elkaar zorgen ervoor dat je alles van dichtbij kan volgen.”

 

Lees meer: Vlaming Jonathan Payne is Wereldkampioen!

Brugge

In onze reeks over jeugd in de kijker gaan we dit keer bij de katapult langs. Momenteel telt de Vlaamse katapultbond een 170-tal aangesloten leden. Hiervan zijn er ongeveer een 15-tal jongeren. Maar er is er iemand die er toch wel met kop en schouders bovenuit steekt. Deze keer is het een zij die we als jeugdige topper in de kijker zetten: Taylor Plysier. Twaalf jaar en woont sinds kort met haar zus, mama & papa in Hooglede.

Hoe ben je in contact gekomen met katapult?

Hierop is haar antwoord: “Het is de schuld van Gert Verhulst”. Dit moeten we even kaderen natuurlijk. Enkele jaren geleden werd de Katapultclub Bekegem gevraagd door Ketnet of ze niet met hun kooi in Plopsaland konden aanwezig zijn. Dit was voor Ketnet-Winterpret tijdens de Kerstvakantie. Daniël Vandewalle trok met enkele van zijn leden een week naar Plopsaland. Daar maakten Taylor en haar papa kennis met het katapultschieten. En zo is de bal aan het rollen gegaan...

Hoelang en hoeveel train je?

Taylor doet dit nu ongeveer tweeënhalf jaar. Dit in de Katapultclub Bekegem. Hoewel, dit is nu haar laatste seizoen geweest in Bekegem. Vanaf volgend seizoen zal ze in de nieuwe club, Gamekeeper Proshot Team Roeselare, van haar papa trainen. Patrick Dejonckheere begeleidde haar van haar eerste stappen tot haar eerste successen in de katapultclub van Bekegem. Ze trainde er steevast tweemaal per week, wat in de toekomst ook zo zal blijven. Maar voor Taylor is het nog altijd plezier die de bovenhand heeft. Ze doet het spelletje gewoon heel graag.

 

jeugd taylor

foto: “Taylor in volle concentratie kijkend naar haar doel.”

 

Lees meer: Jeugd met ambitie

Activiteitenkalender

juli
24

24 juli 2021

sept
18

18 september 2021

sept
19

19 september 2021 09:30 - 13:00

sept
26

26 september 2021 09:00 - 12:30