• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Woesten, Pinksterweekend 2018 – De tweedaagse ging dit jaar, zoals steeds, door op de schietstand in Woesten. Het betreft een schieting over vier ronden waarvan twee op de stilhangende fles en twee op de bewegende fles. Bedoeling is om zo min mogelijk strafpunten te verzamelen over de twee dagen. Per gemist schot krijg je strafpunten.

Geert Heens was ooit de bezieler van deze tweedaagse. In de jaren ’70-’80 werden deze nog in Reningelst gehouden. Maar toen de schietstand in een zonevreemd (landbouwgebied) kwam te liggen, was dit natuurlijk niet meer mogelijk. Remi probeerde dan om een oplossing te vinden, maar door ziekte van de café uitbaatster kon de schieting op het laatste moment toch niet doorgaan. Geert was zo dankbaar voor de inspanningen die Remi leverde om deze schieting alsnog te kunnen laten doorgaan, dat hij beloofde om de inrichters steeds te blijven steunen. Ondanks dat Geert al jaren zelf niet meer kan schieten na een werkongeval, doet hij dit tot op vandaag nog steeds, ondertussen al meer dan 30 jaar.
Er namen 64 geklasseerde schutters deel aan deze twee daagse. Waarvan slechts negen dames.

flessen klein

foto: “Winnaar Gerdi Blomme die ook zelf een tweedaagse in Lendelede organiseert.”

Lees meer: Dertig jaar steun voor tweedaagse flessenschieten

Beveren, 23/24/25 februari 2018

De Beverse schaarbaankegelclub organiseerde voor de zestiende maal hun grote prijs. Uiteraard waren er ook verschillende sportkegelaars aanwezig zoals K.V. ZUN, Alles Om, Hoensbroek en Kerkrade uit Nederland en Kelmis uit de Oost-Kantons. De teams uit Nederland en de Oost-Kantons hadden toch wel een mooie rit van ongeveer 2u30m af te leggen naar de kegelbaan in de Glazenleeuwstraat.

Daarnaast waren er nog verschillende recreatieve spelers/speelsters en groepen aanwezig. In totaal waren er toch meer dan honderd. Waarbij de jongste deelnemer tien jaar was en de oudste was er 75.
De beker, voor de beste ploeg door de Beverse kegelclub werd geschonken, ging dit jaar naar De ZUN. Met 1890 kegels haalden ze het voor Hoensbroek met 1864 kegels. K.V. ZUN, proficiat met de bekerwinst. De mannen in de hoogste reeks kegelden toch ongeveer 100 kegels meer omver dan de vrouwen in de hoogste reeks. Wat toch wel nog een behoorlijk verschil is in deze sport.

De zondagavond werd afgesloten met 143 speelplaatsen, waarvan 70-tal recreanten. De Beverse kegelclub is best fier op het verloop van hun Grote prijs en dit dankzij de vele sponsors, lokaalhouders, deelnemers, sympathisanten en helpende handen. Op naar volgend jaar.

(CV op basis verslag Leonard Van Overmeire)

GP Beverse feb18

"Kegelspelers in actie tijdens de GP Beverse."

Deurne, 18 februari 2018

De weeromstandigheden waren ideaal om er een leuke gezonde zondagswandeling van te maken. Toch waren er 66 schutters paraat om deel te nemen aan de tweede wedstrijd die Deurne dit jaar organiseerde binnen de Superprestige katapult. Om 9u30 zat het bondsbestuur nog een vergadering af te werken terwijl de eerste schutters en sympathisanten binnensijpelden. De rubbers werden warm getrokken en er werd nog vlug even getraind.

Zoals gewoonlijk werden eerst de jonge leeuwen in de kooi geroepen. Om 12u30 konden ze eraan beginnen en net zoals bij de volwassenen hebben deze mini-katapultschutters ook wel eens een mindere dag. Alleen had Svetlana Paepe (14, Bekegemse) daar vandaag niet echt last van. In de eerste ronde legde ze de lat direct hoog met een 30-tiger en nog eens 13 punten. Bij de tweede ronde kon ze 32 punten neerleggen. Goed voor haar elfde overwinning (van de twaalf wedstrijden) dit seizoen.

katapult svetlana

“Een super gelukkige Svetlana met haar elfde overwinning van het seizoen.” 

Lees meer: Superprestige katapult

De ideale animatie op jouw evenement! Naast de festivalwip nu ook uitgebreid met het steekspel en de tegentrek. Meer info en reservatie op www.vlas.be of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Publi IAA klein

Antwerpen, december 2017

Alle Koningen en Prinsen van het Antwerps Kruisboogverbond waren van de partij op de jaarlijkse Keizerschieting. Uiteraard waren de aftredende Keizer en de bondskoning aanwezig, want zij mogen ook meeschieten. De wedstrijd bestaat over acht ronden waarbij de kandidaten proberen om de roos (van 0,5 cm diameter) eruit te schieten.

Kris De Ruyter (52, Ekeren, Kolverniersgilde) was er dit jaar ook terug bij. De mededingers waren bij deze gewaarschuwd, want Kris werd al zesmaal Keizer in deze discipline. Een schutter met ervaring dus. En hoe kon het anders zijn, Kris was de eerste die de roos raakte. De anderen konden dus meteen de achtervolging inzetten. Slechts twee schutters wisten de roos ook nog te raken. Tom Moelants (29, Deurne, Kon.Kruisboogmij. Marnix) en Dieter Palinckx (21, Wuustwezel, Graaf v. Vlaanderen). Het was dus de “jeugd” die Kris even deden warm krijgen door de achtervolging in te zetten. In de volgende ronde lukte Kris het opnieuw om de roos te raken. Met deze bovenaardse prestatie werd Kris voor de zevende maal Keizer van het Antwerps Kruisboogverbond. Hiermee evenaart hij wijlen Alfons Vervliet die ook zevenmaal Keizer werd.

(CV op basis verslag Luc Vlaminckx)

AKV Keizerschieting

“In het midden Kris, die voor de zevende maal Keizer werd. Links Tom en rechts Dieter die in de eerste ronde de roos wisten te raken.”

November, Geldermalsen (Nl)

Eind november vond in Nederland het Europese Kampioenschap Airsoft Shooting plaats. En dit in de discipline van het parcoursschieten. “We krijgen verschillende stages voorgeschoteld waarbij we tegen de tijd op kartonnen kaarten in bepaalde zones moeten schieten” zegt Joeri. Joeri De Haes (40, Edegem) en zijn dochter Lani (13, Edegem) hebben zich afgelopen weekend tot Europees kampioen kunnen schieten. Joeri deed dit in de standaardklasse bij de heren en Lani zegevierde in de algemene damesklasse. Lani is met haar leeftijd nog een vrij jonge schutter in het circuit. Tweeënhalf jaar geleden is ze eens mee komen kijken met haar papa. “Ik was nieuwsgierig. Toen ik het eens probeerde was het me duidelijk dat het meer is dan wat schieten, je moet ook nadenken en dat maakt het leuk” weet Lani te vertellen.
Alain Van Haver is een gelukkige secretaris. Want de voorzitter, Joeri, van hun club ‘Airsoft Action Disciplines’ is Europees Kampioen geworden. Wie interesse heeft om eens kennis te maken met Airsoft Shooting kan altijd een kijken nemen op hun website: www.airsoftactiondisciplines.be (CV)

Airsoft Shooting

foto: De nieuwe Europese Kampioenen Lani en Joeri De Haes, proficiat!

Van 19 tot 26 november 2017 namen 20 landen deel aan het wereldkampioenschap kaatsen. Gastheer voor deze editie was het Colombiaanse Pasto. Hoewel de kaatssport in onze contreien een terugval qua belangstelling kent, trekt zo’n WK nog steeds heel wat kijklustigen. Het Belgische team had er trouwens ook zijn wereldtitel te verdedigen. Op het WK, dat om de vier jaar plaatsvindt, worden vier disciplines van het kaatsen beoefend. Deze zijn het Internationaal spel, het Llargues, de One Wall en de lokale discipline van het gastland, de Chaza.

In het Internationale spel won België achtereenvolgens van Baskenland, Equador, Italië en Colombia. In de finale stootten de Belgen echter op een sterk Spanje. Uiteindelijk moest België de duimen leggen en werd Spanje wereldkampioen in deze discipline.

Ook in het Llargues speelde België erg sterk. Achtereenvolgens Frankrijk, Argentinië, Colombia en Nederland konden de Belgen niet stoppen. In de finale wachtte echter opnieuw een sterk Spanje. En ook in dit treffen trok Spanje aan het langste eind en werden zij wereldkampioen ten nadele van de Belgen. Een 2e zilveren plak dus voor België.

In het One Wall, ook wel Wallbal of muurkaatsen genaamd, stootte België door tot de halve finales. Hiervoor diende het af te rekenen met Venezuela, Argentinië, Baskenland en Nederland. In de halve finale keek België opnieuw Argentinië in de ogen. Ditmaal waren de Argentijnen echter sterker en werd België verwezen naar de strijd om de bronzen medaille. Ook die ging verloren en zo eindigde België als 4e in deze discipline. Mexico versloeg in de finale Argentinië.

In de lokale variant Chaza tenslotte, namen de Belgen de maat van Italië en Frankrijk. In de halve finale bleek thuisland Colombia te sterk. Het gastland nam ook in de finale de maat van Nederland en werd zo de wereldkampioen in deze discipline. België versloeg Ecuador in de strijd om de 3e plek en veroverde zo eervol het brons.

Het goud in het overall klassement ging deze editie naar Spanje. Zij volgen zo België op die ditmaal met het zilver huiswaarts keerden. Onze Nederlandse vrienden behaalden het brons.

WK kaatsen team Belgium klein

foto: De Belgische nationale ploeg in actie op het WK kaatsen te Pasto, Colombia.

Activiteitenkalender

aug
14

14 augustus 2021 13:30 - 21:00

aug
14

14 augustus 2021 14:00 - 18:00

aug
15

15 augustus 2021 13:30 - 21:00

sept
18

18 september 2021