• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Zaterdag 9 september 2017, Karlsruhe (D)

Een Belgische delegatie vaandelwerpers trok richting Duitsland om er deel te nemen aan het wereldrecord vlaggenhoogwerpen kleine vaandel (1m10 x 1m10). Dit is eigenlijk een Duitse variant van het vlaggenhoogwerpen, want binnen Vlaanderen werpen ze normaal met een groter formaat (1m80 x 1m80).  Vlaggenhoogwerpen is eigenlijk een vrij jonge sport die vooral in België en Duitsland beoefend wordt. De oorsprong ligt in het vendelen, een eeuwenoude traditie. De wedstrijd bestaat er uit om de vlag tegen een meet-baar te gooien, iedere deelnemer krijgt drie pogingen om deze te raken. En om zo door te stoten naar een volgende hoogte.

Maar de wedstrijd in Karlsruhe was dus met de kleine vlag. Daar liet Paul Willems (45, Aalst) zien dat hij de techniek beheerste. Hij had al met de Belgische variant gouden medailles gehaald in 2013 en 2016. Paul bracht het record naar 15m20 met de kleine vlag dus. Het vorige record stond al sinds 2010 op naam van de Duitser Bern Gahr. Ook Tom Meiresonne (34, Wetteren) en Mattan Broeders (15, Wetteren) brachten elke een gouden medaille mee naar huis. Knappe prestatie voor een nog onbekende sport. Wie interesse heeft kan zeker eens surfen naar www.hoogwerpers.be of een kijkje nemen op hun facebookpagina.

(CV op basis verslag Paul)

hoogwerper Paul klein

foto: Vlaggenhoogwerper Paul in actie.

Munsterbilzen, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 

Tijdens het eerste weekend van september stond het VlaS-kampioenschap voor de klepschutters op het programma. Dit was tevens ook de afsluiter van het schietseizoen 2017. Gastheer van dienst was de schuttersgilde St. Kristoffel Munsterbilzen.

Op zaterdag vond er een vrije wedstrijd plaats voor de klepschutters uit Limburg. Op zondag vond dan, na de traditionele ceremonies, het kampioenschap plaats.

Uiteindelijk streden 215 schutters om de VlaS-trofee. In het ploegenkampioenschap ging Sint-Kristoffel Munsterbilzen dit jaar met de eindzege lopen, voor Sint-Blasius Rijkhoven en Sint-Niklaas Eigenbilzen. In het individueel kampioenschap ging de eindzege bij de heren naar Bart Bielen (50 jaar, Hoeselt) van Sint-Amandus Spouwen en bij de dames naar Veerle Theunissen (44 jaar, Bilzen) van Sint-Kristoffel Munsterbilzen.

VlaS kampioenschoep klepschutters klein

foto: Schuttersgilde Sint-Kristoffel Munster Bilzen.

Retie, 25-26-27 augustus 2017

Het GENSB tornooi werd in 1998 opgericht en staat voor Germany, England, Netherlands, Switzerland en Belgium. Het doel van dit tornooi is om jonge touwtrekkers tussen 12 en 19 jaar van verschillende landen bijeen te brengen en te laten strijden. Naast de strijd om de titel ontstaan er uiteraard ook mooie vriendschappen. Elk jaar wordt dit tornooi in een ander land georganiseerd. Dit jaar was België opnieuw aan de beurt.

Er streden 36 teams tegen elkaar. Waaronder zes uit België: TTV Powerrangers (Brecht) met twee teams, TTV Elektrotrekkers (Wuustwezel), TTV Familie Janssens (Retie), TTV De Galliërs (Ravels) en TTV Mertensmannen (Wortel). De Duitsers waren present met drie teams, Engeland ook, Nederland stuurde tien teams en Zwitserland zeven. Daarnaast namen er nog landen deel aan dit tornooi. Zo waren er drie teams uit Ierland, twee teams uit Zweden, één team uit Wales en een mixed team uit Europa.

De top drie zag er als volgt uit:

  1. Zwitserland (team Waldkirch 1)
  2. Zwitserland (team Stans-Oberdorf)
  3. België (TTV Powerrangers)

TTV Powerrangers (team 29) in actie.

Foto: TTV Powerrangers (team 29) in actie.

Koningshooikt, 26 augustus 2017

Dit jaar ging het 55ste Nationaal Jeugdkampioenschap en Koningschieting van België van de KNBBW door op het terrein van de Staande Wipmaatschappij Castor en Pollux. 

In de voormiddag had de finale plaats van het individueel kampioenschap van België plaats. De deelnemers aan het kampioenschap van België waren de 15 best geklasseerde in de categorie juniores, de 13 best geklasseerde in de categorie scholieren en de 5 best geklasseerde in de categorie miniemen. Bij de miniemen ging de Belgische titel naar Sarah Crépin (10, Bray). Bij de scholieren ging Niels Vanneste (10, Ledegem) met de eer gaan lopen. Bij de juniores schreef Jary Van Roye (18, Ruddervoorde) de titel op zijn naam.

De Koningschieting voor de jeugd telde 43 deelnemers. De wedstrijd verliep in sportief; tegenstanders moedigden mekaar aan. Bij de miniemen won Sarah Crépin van Heist Duinengalm haar tweede titel. Bij de scholieren werd Joshua Demaerel (13, lid van Veurne Edele Ridder) koning. Bij de oudste jeugdschutters eindigde junior Leslie Marcelis (16, lid van Tubize SS) met de hoogste score. (KV op basis van verslag Eric Van Neste)

Niels Vanneste (10, Ledegem) lid van Kuurne Sint-Katharina mocht fier zijn op zijn overwinning op het Belgisch Kampioenschap bij de scholieren. (foto Koen Delaere)

foto: Niels Vanneste (10, Ledegem) lid van Kuurne Sint-Katharina mocht fier zijn op zijn overwinning op het Belgisch Kampioenschap bij de scholieren. (foto Koen Delaere)

Brugge, zondag 27 augustus 2017

Dit tornooi werd in 2015 in het leven geroepen naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Café Vlissinghe. Voor het eerst mocht de organiserende vereniging -De Orde van 500- haar tornooi ook het Brugs Kampioenschap Krulbollen noemen. Van alle ingeschreven teams konden er zich acht plaatsen voor de kwartfinales. De finale werd uiteindelijk beslist door de twee topfavorieten. De Wenduinse Strandbolders met Remi De Baerdemaeker en John Melkenbeeck ,winnaars van de vorige edities, moesten dit jaar hun meerdere erkennen in De Bol-Eros, het thuisteam. Jef Debruyne en Jan Vrielynck mogen zich Brugs Kampioen Krulbollen 2017 noemen !

Op de foto herkent u van links naar rechts: Hans Martens (voorzitter Sportraad Brugge), Jef Debruyne (Bol-Eros), Schepen voor sport Dolores David, Patrick Huyghe (voorzitter Belgische Krulbolbond) en Jan Vrielynck (Bol-Eros).

Brugs Kampioenschap Krulbol 2017

Doornzele, 12 tot 15 augustus 2017

Weer of geen weer, voor het BK krulbol komen de bolders altijd opdagen. Idem voor het Kampioenschap van Vlaanderen twee tegen twee. Voor de dag van de Europese Spelen is goed weer onontbeerlijk. Dit jaar vormde de zondag dan ook een topdag. Meer dan vijfduizend bezoekers vonden hun weg naar de Doornzele Dries. Voor de volkssportzeskamp, de volkssportinterlands maar ook voor de liggende wip kampioenschappen, de recreantenbolling, de jeugdbolling en alle nevenattracties.
We sommen hier met plezier de beste krulbolders van de driedaagse eens op. Opvallend was dat dit jaar slechts ongeveer één op vijf kampioenen ouder was dan 50 jaar.

Belgisch kampioen heren maats loten drie tegen drie (60 deelnemers): Jerry Van Vooren (45), Andy De Schipper (44) en José de Sy (66).                                                                                                                                                                                                                                                                      
Belgisch kampioen dames maats loten twee tegen twee (18 deelnemers): Kathy De Baets en Marcelline Barbier.                                                                                                                                                                                                   
Kampioen van Vlaanderen heren maats mee twee tegen twee (77 ploegen): Serge De Pauw en Kristof Vernaeve.                                                                                                                                                                                                      
Kampioen van Vlaanderen dames maats mee twee tegen twee (33 ploegen): Sabine Smessaert en Ingrid Van Den Bossche.                                                                                                                                                                                  
Jeugdkampioen van Oost-Vlaanderen (beste van 16): Dewy Van Hecke (11j).                                                                                                                                                                                                                                                    
De bolling voor niet-competitiebolders (familiehappening) werd gewonnen door Kurt Stoutemans.

En tenslotte werd de Krulbolinterland gewonnen door de Nederlandse ploeg bestaande uit Sjaak Ekkebus, Anouk Burm en Andy De Schipper. Zij wonnen alle vier hun matchen en lieten maar zes punten tegenscoren en werden zo de beste van de 18 ploegen afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Proficiat aan alle winnaars en de organisatoren.

Op naar 2018! (HC)

Europese Spelen 2017 Europese Spelen 2017 Europese Spelen 2017

Aardenburg, Nederland, 12-13 augustus 2017

Het 67ste Europees Kampioenschap vond dit jaar plaats bij onze noorderburen. Zaterdag kwam de jeugd aan bod. Frankrijk (45 punten) kon bij het ploegenkampioenschap winnen van België (42 punten) en Nederland (25 punten). Individueel kon België de titel in de wacht slepen. Aaron Adam (16, Izegem) van Kuurne Sint-Katharina kon tweemaal de blokvogel afschieten en dat deed niemand hem na. Zondag konden dan de senioren raak schieten in Aardenburg. Hier was het Nederland die zowel met de ploeg als individueel winst haalde. Patrick Gouwe van Sint-Sebastiaan Zuiddorpe was de beste schutter. Hij kon zoals Aaron Adam tweemaal de blokvogel afschieten. De Nederlandse ploeg haalde 45 punten, op de voet gevolgd door Frankrijk met 44 punten. De Belgische senioren haalden zoals de jeugdschutters 42 punten. (KV op basis van verslag Eric Van Neste)

Adam Aaron, Europees kampioen bij de jeugd.

Foto: Adam Aaron, Europees kampioen bij de jeugd. (foto Koen Delaere)

Activiteitenkalender

juli
24

24 juli 2021

sept
18

18 september 2021

sept
19

19 september 2021 09:30 - 13:00

sept
26

26 september 2021 09:00 - 12:30