• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

’t Stad verliest van de Kempen

Castelré, zondag 19 maart 2017.  Als afsluiting van het zes meter seizoen heeft er de kamp Kempen tegen het Antwerps Kruisboog Verbond (AKV) plaatsgevonden. Ook ditmaal was de ploeg van de Kempen te sterk. In Castelré traden voor elk verbond zestien schutters aan. Reeds in de eerste ronde liet Igor Sevenans(32, Meer) er geen twijfel over bestaan. Hij zou als enige deze kamp het maximum aantal punten, 100,  kunnen behouden. Frie Konings(53, Sprundel NL), ook al voor de Kempen, was de enige schutter die eindigde op 99 punten. Voor het AKV zetten Mario Peeters en Kris de Ruyter daar allebei 98 punten tegenover. Kempen won met een totaal van 1.506 punten tegenover AKV met 1.491. Naast de drie eerste prijzen krijgen andere ook nog een “geluksprijs” genaamd persoonlijk ereteken. Van de 32 deelnemers ontvingen volgende schutters een persoonlijk ereteken:

1 Igor Sevenhans (K), 2 Frie Konings (K), 3 Mario Peeters (AKV), 4 Kris de Ruyter (AKV) en 5 Danny Peirsman (AKV). Ook de tiende in de uitslag, Bart Geerts (K), de 16de Robert Martens (K) en de 24ste Frank van den Bergh (AKV) ontvingen een ereteken. Frans Tackx uit Minderhout, voorzitter van de Kempen mocht de wisselbeker een plaatsje geven tot volgend jaar. 

tweekamp AKV Kempen klein

Naar jaarlijkse traditie wordt in de maand december geschoten voor de titel van keizer op de afstand van zes meter. Alle koningen en prinsen van elke vereniging plus de “oude” keizer en de bondskoning mogen meedingen naar deze eretitel.
Op de foto valt het op dat ook de jongeren onder ons klaar stonden om de keizerstitel weg te kapen.
Deze wedstrijd wordt geschoten op een roos van 0.5cm. Dat wil zeggen dat je die dag uiterst geconcentreerd en rustig moet zijn en ook een dosis geluk moet hebben.
Verschillende onder de deelnemers wisten het eruit te schieten, maar Kris de Ruyter(51, Ekeren) schoot de roos er eenmaal meer uit dan alle anderen.
Kris is niet aan zijn proefstuk toe. Het lukte hem al zes maal om deze titel binnen te halen. Er is tot op heden maar één persoon geweest, met name Fons Vervliet, die beter deed. Kris heeft zich voorgenomen, dit record te breken!

Keizer AKV

Adegem, 23, 24 en 25 juni 2017

Tijdens het weekend van 23, 24 en 25 juni vond het jaarlijkse Belgisch Kampioenschap gaaibollen plaats. Traditiegetrouw namen de winnaars van het voorgaande jaar de rol van gastheer/ gastvrouw op zich. Dit betekende dat er dit jaar in het André Trenson Stadion te Adegem om de Belgische titel gekampt werd.

Er werd gestreden om zowel de individuele titels als de titels per ploeg. Dit bij zowel de mannen, de vrouwen als bij de jeugd. 180 bolders namen deel aan het kampioenschap, verdeeld over 35 ploegen. Bij de mannen ging de individuele titel naar Kenneth De Meyer met een score van 35, gevolgd door Steven Roets (34) en Ronny Storm (33). Sterkste ploeg bij de mannen was wederom A.T.S met een score van 149. Dit was 9 punten meer dan de 2e, Komen en Gaan. Bij de dames ging de individuele titel naar Marleen Braet met een score van 31, gevolgd door Thérèse Van Vooren (30-12) en Jolien Ryckenboer (30-8). Beste damesploeg is Komen en Gaan die met een score van 128 net 1 punt meer behaalde dan ’t Kloefke. Spanning troef dus in de verschillende competities. Bij de jeugd +10 ging de titel naar Brecht De Deyne met een score van 22, gevolgd door Haliajah De Baets (16). Lysha De Deyne behaalde met een score van 21 de titel bij de jeugd -10, voor Mila De Deyne (15).

De titel voor ATS betekent dat het BK ook volgend jaar beslecht wordt in het André Trenson Stadion. Krijgen we wederom dezelfde namen op de diverse podia? Of komt er een aflossing van de wacht en zullen nieuwe sterren aan de Belgische gaaibolhemel verschijnen? Het antwoord hierop krijgen we in 2018.

ATS gaaibolders mannen

foto: ATS gaaibolders mannen

ATS gaaibolders mannen

Sporthal ’t Veld volgepakt

Sijsele, zaterdag 24 juni 2017

Mijn oud collega Chris Vanden Cantoore is zeer actief als liggende wip schutter en organisator. Eind juni organiseerde hij met zijn schuttersvereniging De Winnetous het zesde Dams Kampioenschap Liggende wip in Sijsele. In de sporthal ’t Veld werden 18 wippen geplaatst, elk met kooi en verlichting. 54 ploegen van elk drie schutters kwamen aan de schietlijn. Elke ploeg startte met twee reeksen van dertig pijlen (tien pijlen per persoon). Aan de hand van het hiermee opgemaakte klassement werden de ploegen daarna ingedeeld in een groep van 36 ploegen die de Grote Finale betwistten en een groep van 18 ploegen die de Kleine Finale betwistten. Er werd met andere woorden voor gezorgd dat iedereen veel schietgelegenheid kreeg. Winnaar van de Grote Finale werd ‘Team Sylverline 4’, samengesteld uit de schutters Brigitte Oger (55, Zuiddorpe), Marnix Suy (49, Zuiddorpe), Geert Pyfferoen (56, Oosteeklo). (HC op basis van informatie van Chris Vanden Cantoore)

Kamp van Damme - Liggende wip Kamp van Damme - Liggende wip

Bekegem, zondag 11 juni 2017

In de Vlaamse katapultbond wil men de prestaties van de clubs in wedstrijden belonen. Hiervoor werd een wisselbeker in het leven geroepen. Aan de hand van berekeningen worden deze resultaten bijgehouden in een klassement. Indien een club driemaal na elkaar de wisselbeker meenam, mocht die club deze definitief houden. Voor Katapultcub Bekegem was dit het geval. Bijgevolg kwam er een nieuwe wisselbeker, geschonken door brouwerij Van Honsebrouck. Deze brouwerij had net het bier ‘Filou’ uitgebracht en het logo beeldt een jeugdige katapultschutter af. Ook ditmaal mocht Katapultclub Bekegem de beker mee naar huis nemen. Welke club doorbreekt deze zegereeks? (KV op basis van verslag Daniël Vandewalle)

Daniël Vandewalle, voorzitter Katapultclub Bekegem, steekt trots de nieuwe wisselbeker in de lucht

foto: Daniël Vandewalle, voorzitter Katapultclub Bekegem, steekt trots de nieuwe wisselbeker in de lucht.

Oostnieuwkerke, maandag 4 juni. Pinkstermaandag is traditiegetrouw de dag waarop de finale van het Vlaams kampioenschap trabollen drie tegen drie gehouden wordt. Dit gaat nu al enkele jaren door in de accommodatie van René Depypere, ’t Nieuwboldershof. Rik Vandepitte (63, Oostnieuwkerke), secretaris van de club, neemt al enkele jaren de organisatie van dit drie tegen drie kampioenschap op zich. Vooral omdat er geen andere kandidaten zijn die dit op zich willen nemen.  

Dit jaar hadden zich 49 teams ingeschreven. Daarbij ook een pak spelers uit Noord-Frankrijk en Wallonië. De finale werd een puur Vlaams onderonsje, want bijna alle spelers zijn lid van de lokale club, voor hen was het dus eerder een thuismatch. Om 14u30 ging de finale van start. In tegenstelling tot andere wedstrijden werd er gespeeld tot 24 punten.

Het rode team van Ronny Dewachter (65, Roeselare) en zijn twee dames Greta Damman (58, Roeselare) en Christine Delaey (64, Rumbeke) gingen van in het begin vol voor de overwinning. Het blauwe team met Wilfried Vanpeteghem (74, Westrozebeke), Bekeart Andre (73, Westrozebe) en de youngster Neal Vandepitte (25, Hooglede) wilden zich uiteraard niet laten kennen en volgenden in het spoor van Ronny en zijn dames. De scheidsrechter moest er soms met zijn passer bijgehaald worden om te beslissen over de millimeters. Bij de pauze was het 12-9, beide teams waren elkaar waard. En dat werd na de pauze alleen maar duidelijker. Hoewel het blauwe team gans de tijd met enkele punten achter liep, kwamen ze toch nog op gelijke hoogte. Bij een score van 19-19 begon de spanning nog meer te stijgen. Ook bij de talrijk opgekomen supporters kon je de spanning voelen. Bij een score van 23-21 kon Ronny het laatste punt scoren dat ze nog nodig hadden. Hij omzeilde mooi de blauwe bollen en haalde zo opnieuw de titel binnen. Einde wedstrijd. Een finale van maar liefst drie uren hadden ze hier in lange tijd niet gehad. Het werd tijd om de kampioenen te huldigen. Ook de jonge burgemeester Francesco Vanderjeugd was van de partij om de winnaars en de organisatie te feliciteren. 

Trabol scheids met passer klein

Oostende, vrijdag 2 juni 2017.  Het was bij de Koninklijke Handboogmaatschappij Willem Tell Oostende verzamelen geblazen voor de kampioenenviering van het voorbije seizoen 2016-2017 liggende wip en doelschieten. Op de liggende wip was het Dimitri Coulier (41, Oostende)  die met 355 punten kampioen werd.  Benedikte Baeijs (53, Bredene) werd met 89 punten kampioen bij de dames en Aspen Eeckhout (15, Oostende) werd met 43 punten kampioen bij de jeugd. Bij de doelschutters met compoundboog werd Miguel Anthierens (37, Stavele) kampioen met een gemiddelde van 290 punten en werd Virginie Masselis (29, Langemark) kampioen bij de dames met een gemiddelde van 123 punten. Christiaan Vuerstaek (56, Oostende)  werd met een gemiddelde van 153 punten kampioen met de blankboog en Stijn Neirynck (13, Oostende) werd met een gemiddelde van 33 punten  kampioen bij de jeugd. De kampioenenviering werd afgesloten  met heerlijke barbecue en tussen pot en pint werden plannen gesmeed voor het nieuwe seizoen staande wip dat op  1 mei  van start ging met het in gebruik nemen van de nieuwe wip. Geïnteresseerden zijn steeds welkom voor nadere inlichtingen op de ledenschietingen die doorgaan iedere maandag- en donderdagavond vanaf 19.00 u op onze vernieuwde schietstand in het sportpark De Schorre, Sportparklaan Gebouw M te 8400 Oostende. 

Activiteitenkalender

okt
31

31 oktober 2020 - 1 november 2020

nov
21

10:00 21 november 2020 - 18:00 22 november 2020

dec
12

12 december 2020 - 13 december 2020

mrt
26

26 maart 2021 - 28 maart 2021

juli
24

24 juli 2021