• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Deurne, 11 november 2017

Traditiegetrouw vindt op Wapenstilstand de Koningschieting bij de Koninklijke Kolveniersgilde uit Deurne plaats. Zestien leden streden om de felbegeerde titel. Kris de Ruyter (52 jaar, Ekeren) werd, en niet voor het eerst, Koning. Verdienstelijke Prins, of in dit geval Prinses, werd Pauline Voorbraeck (19 jaar, Antwerpen). Zij zullen de kleuren van de Kolveniers verdedigen op de volgende Keizerschieting in het Antwerps Kruisboogverbond.

Kolveniers 6m klein

foto: Koning Kris de Ruyter geflankeerd door prinses Pauline Voorbraeck.

Knesselare, zaterdag 11 november 2017

Op zaterdag 11 november 2017 vond het Krulbolkampioenschap der beide Vlaanderen plaats. De organisator van dienst, De Nieuwe Prinsengoedbolders uit Knesselare, verwelkomden dit jaar 57 spelers en speelsters. In een spannende finale kon een achterstand nog omgebogen worden. Zo werd het team met Linda Van Waes (59 jaar, Sint-Laureins), Denis Stofferis (Ursel) en Jean-Pierre Van De Fonteyne (63 jaar, Maldegem) de verdiende kampioen.

(PL)

Woesten, zondag 15 oktober 2017

Voor de flesschutters stond op zondag 15 oktober 2017 de jaarlijkse Meiboomcup op het programma. De beker wordt betwist over 6 wedstrijden waarbij de voorlaatste wedstrijd voor dubbele punten telt, en de laatste wedstrijd zelfs voor driedubbele punten. Zo heeft iedereen de kans om met een leuke prijs naar huis te gaan.
Bij het ingaan van de finale waren er nog een 5-tal schutters die aanspraak maakten op de eindzege. Dankzij een formidabele eindrush met een 1ste en een 3e plaats was het alsnog Filip Lemaire (49 jaar, Elverdinge) die met de eindzege ging lopen. Verdienstelijk 2e werd Gerdi Blomme (58 jaar Lendelede) en tot slot vervolledigde Margot Lemaire (19 jaar, Elverdinge) het podium.

Filip Lemaire klein

foto: Winnaar Meiboomcup 2017 Filip Lemaire.

Asper, zondag 17 september 2017

Dit jaar was de Asper K.S.G. St.-Sebastiaan gastheer voor het Belgisch Kampioenschap Staande Wip 2017. Onder een heldere hemel vielen volgende schutters in de prijzen; Bij de dames werd Marleen Prins ( 52 jaar, Sint-Job-in-‘t-Goor) van Merksem Sint-Sebastiaan individueel kampioene, bij de heren individueel was dit Nicky Vermorgen (33 jaar, Waasmunster) van Waasmunster Sint-Sebastiaan. Bij het ploegenkampioenschap ging Zedelgem Willem Tell met de hoofdvogel lopen. Een sterke Djordy Van Roye (19 jaar, Ruddervoorde) werd vergezeld door Jary Van Roye (18 jaar, Ruddervoorde), Bjarne Vandevelde (18 jaar, Lissewege), Bram Desoete (31 jaar, Tielt) en Kevin Daeveloose (35 jaar, Waregem). Een opvallend jong team dat met de Belgische titel gaat lopen, wat toch wel in het oog springt. Wij belden met Bjarne Vandevelde, op zoek naar een verklaring achter dit jeugdige succes. Bjarne vertelde ons dat het vooral een gevolg is van reeds op jonge leeftijd met de wipschutterssport bezig te zijn. Het aloude gezegde “oefening baart kunst” is hier dus zeker van toepassing. Verder is ook de jeugdwerking bij Zedelgem Willem Tell van groot belang. Men houdt zich specifiek bezig met schutters vanaf een jonge leeftijd met als streefdoel dat die vooral veel bijleren, tot ze volwaardige schutters zijn en uiteindelijk met een nationale titel mogen pronken. Wij zijn blij te zien dat een goede jeugdwerking loont!

Marleen Prins klein

foto: Individueel Belgisch kampioen dames Marleen Prins in actie.

Zaterdag 9 september 2017, Karlsruhe (D)

Een Belgische delegatie vaandelwerpers trok richting Duitsland om er deel te nemen aan het wereldrecord vlaggenhoogwerpen kleine vaandel (1m10 x 1m10). Dit is eigenlijk een Duitse variant van het vlaggenhoogwerpen, want binnen Vlaanderen werpen ze normaal met een groter formaat (1m80 x 1m80).  Vlaggenhoogwerpen is eigenlijk een vrij jonge sport die vooral in België en Duitsland beoefend wordt. De oorsprong ligt in het vendelen, een eeuwenoude traditie. De wedstrijd bestaat er uit om de vlag tegen een meet-baar te gooien, iedere deelnemer krijgt drie pogingen om deze te raken. En om zo door te stoten naar een volgende hoogte.

Maar de wedstrijd in Karlsruhe was dus met de kleine vlag. Daar liet Paul Willems (45, Aalst) zien dat hij de techniek beheerste. Hij had al met de Belgische variant gouden medailles gehaald in 2013 en 2016. Paul bracht het record naar 15m20 met de kleine vlag dus. Het vorige record stond al sinds 2010 op naam van de Duitser Bern Gahr. Ook Tom Meiresonne (34, Wetteren) en Mattan Broeders (15, Wetteren) brachten elke een gouden medaille mee naar huis. Knappe prestatie voor een nog onbekende sport. Wie interesse heeft kan zeker eens surfen naar www.hoogwerpers.be of een kijkje nemen op hun facebookpagina.

(CV op basis verslag Paul)

hoogwerper Paul klein

foto: Vlaggenhoogwerper Paul in actie.

Munsterbilzen, zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 

Tijdens het eerste weekend van september stond het VlaS-kampioenschap voor de klepschutters op het programma. Dit was tevens ook de afsluiter van het schietseizoen 2017. Gastheer van dienst was de schuttersgilde St. Kristoffel Munsterbilzen.

Op zaterdag vond er een vrije wedstrijd plaats voor de klepschutters uit Limburg. Op zondag vond dan, na de traditionele ceremonies, het kampioenschap plaats.

Uiteindelijk streden 215 schutters om de VlaS-trofee. In het ploegenkampioenschap ging Sint-Kristoffel Munsterbilzen dit jaar met de eindzege lopen, voor Sint-Blasius Rijkhoven en Sint-Niklaas Eigenbilzen. In het individueel kampioenschap ging de eindzege bij de heren naar Bart Bielen (50 jaar, Hoeselt) van Sint-Amandus Spouwen en bij de dames naar Veerle Theunissen (44 jaar, Bilzen) van Sint-Kristoffel Munsterbilzen.

VlaS kampioenschoep klepschutters klein

foto: Schuttersgilde Sint-Kristoffel Munster Bilzen.

Retie, 25-26-27 augustus 2017

Het GENSB tornooi werd in 1998 opgericht en staat voor Germany, England, Netherlands, Switzerland en Belgium. Het doel van dit tornooi is om jonge touwtrekkers tussen 12 en 19 jaar van verschillende landen bijeen te brengen en te laten strijden. Naast de strijd om de titel ontstaan er uiteraard ook mooie vriendschappen. Elk jaar wordt dit tornooi in een ander land georganiseerd. Dit jaar was België opnieuw aan de beurt.

Er streden 36 teams tegen elkaar. Waaronder zes uit België: TTV Powerrangers (Brecht) met twee teams, TTV Elektrotrekkers (Wuustwezel), TTV Familie Janssens (Retie), TTV De Galliërs (Ravels) en TTV Mertensmannen (Wortel). De Duitsers waren present met drie teams, Engeland ook, Nederland stuurde tien teams en Zwitserland zeven. Daarnaast namen er nog landen deel aan dit tornooi. Zo waren er drie teams uit Ierland, twee teams uit Zweden, één team uit Wales en een mixed team uit Europa.

De top drie zag er als volgt uit:

  1. Zwitserland (team Waldkirch 1)
  2. Zwitserland (team Stans-Oberdorf)
  3. België (TTV Powerrangers)

TTV Powerrangers (team 29) in actie.

Foto: TTV Powerrangers (team 29) in actie.

Activiteitenkalender

aug
14

14 augustus 2021 13:30 - 21:00

aug
14

14 augustus 2021 14:00 - 18:00

aug
15

15 augustus 2021 13:30 - 21:00

sept
18

18 september 2021