• sportivheader1.gif
 • sportivheader2.gif
 • sportivheader3.gif
 • sportivheader4.gif
 • sportivheader5.gif
 • sportivheader6.gif
 • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Waarschuwing
 • You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account

Aalst, zondag 11 september 2016. Aan het sportcentrum Den Osbroek heeft Sint Servatius Aalst haar thuislokaal en balboogmast. Zondag ging hier de zevende en laatste wedstrijd van het Nationaal Balboogcriterium door. Ondanks hun zes clubs en 67 leden namen er dit jaar op de balboogschietingen gemiddeld slechts een 25-tal schutters deel.

Voorzitter Nico Van Schuylenbergh kon zich verheugen in de aanwezigheid van oud-bestuurslid André Troffaes en zette onder andere de hierna volgende winnaars in de kijker:
• Individueel: Yves Lefebure (31, Aalst, De Klauwaerts) - 15 vogels
• Peloton: De Klauwaerts Aalst - 61 vogels
• Medior: Jürgen Van de Winkel (44, Aalst, De Ware Vrienden) - 7 vogels
• Senioren: Pierre Hautecler (61, Tienen, Willem Tell) - 9 vogels
• Dames: Greta Boyen (59, Tienen, Willem Tell) - 10 vogels

balboog9schutter wordt gevolgd tijdens de afkamping kopie

Eernegem, zaterdag 27 augustus 2016 

Het Vlaams kampioenschap voor A-bolders is een tornooi met rechtstreekse uitschakeling dat reeds in het voorjaar is gestart.  Geen verrassingen uit de voorronden dit jaar want de twee beste trabolders van het moment plaatsten zich voor de finale.  Reeds bij aanvang van het tornooi was beslist dat de finale in Eernegem zou doorgaan.  Het thuisvoordeel was dus voor Wilfried Vanhoutte (70, Brugge) – voorzitter van De Krabbers Eernegem – mooi meegenomen.  Zijn tegenstander Ronny Dewachter (65, Roeselare) moest dus op een begenadigde dag rekenen, ook al verloor hij dit seizoen nog maar één wedstrijd. Het werd een spannende wedstrijd.  Ronny Dewachter begon in het eerste achter-end met het maximum van zes punten!  Een superstart.  Wilfried Vanhoutte knaagde stelselmatig aan die achterstand en kwam zo voor het eerst op voorsprong bij een 20 – 18 stand.  Op 28 - 27 kan hij uitspelen.  Met twee punten beslist hij de wedstrijd die aldus eindigt op 30 -27.

trabolfinale kopie

Van 22 tem 27 augustus vond in Eupen het WK schaarbaankegelen voor jeugd plaats. De Vlaamse afdeling kon zes spelers sturen. Bij de U24 Jos Jr De Groof (Beverse KC) & Michiel Leerman (Pietrain). Bij de U18 waren dit Yana Verhulst & Matthias Beeldens (Beverse KC), Robin Oste (De Poort) & Viktor Leemans (Pietrain). Ze kwamen allen iets te kort om de finales te spelen, maar ze keerden wel huiswaarts met een enorme pak opgedane ervaring en prachtig gespeelde wedstrijden.

WK jeugd schaarbaan kopie

Galmaarden, 15 augustus 2016

Beker van Vlaanderen kaatsen voor pupillen en heren.  Telkens streden vier finalisten voor de beker.  De pupillen startten ’s morgens reeds met een prachtig zonnetje.  Galmaarden en Grimminge wonnen vlot van Baasrode en Wieze.  In de finale bleek thuisploeg Galmaarden toch geen partij voor Grimminge, die won met 0 – 7.

In de Liga-finale bij de heren was het spannender.  Idegem, die verrassend Brussegem uitschakelde, kan met opgeheven hoofd naar huis na een nipt verlies met 7 – 6. 

kaatsen leveren pupillen bijgesneden kopie

Lokeren, 20-21 augustus 2016

VlaS-sportclubbegeleider Kira Verleye woonde het EK staande wip bij in Lokeren.

Op zaterdag kon je er de jeugd bewonderen. Wat mij meteen opviel was het grote enthousiasme. De Belgische jeugd zette meteen de toon met strijdkreten. 

Ik kreeg ook een woordje uitleg van de nieuwe voorzitter van de KNBBW, Marc De Bruyne. Die legde mij uit dat er bij de jeugd een selectie wordt gemaakt van verschillende leeftijden. Het zijn niet steeds de beste die geselecteerd worden. Op die manier krijgt iedereen een kans om zich te bewijzen op een Europees kampioenschap. Deze sportieve gedachte sprak mij aan.

Winnaars

Bij de jeugd op zaterdag:

 • Ploeg: België

Belgisch ploegleidster Jessica Vandenbranden (24, St. Seb. Tubize) kon de Belgische jeugd naar de overwinning coachen.

 • Individueel: Frankrijk, Nathan Pohier van Saint Pierrebrouck

De vier Belgische jeugdschutters die de koningsvogel naar beneden haalden waren: Djordy Van Roye (18, Zedelgem WT), Melissa Vandenbranden (18, St. Seb. Tubize), Bjarne Vandevelde (17, Zedelgem WT) en Aaron Adam (15, St. Kath. Kuurne). Zij moesten de duimen leggen voor de Fransman.

Bij de senioren op zondag:

 • Ploeg: Nederland
 • Individueel: Nederland, André Elegeert van Terneuzen

Bij de volwassenen was Christian Raman (57, St. Seb. Overmere) ploegleider van dienst. België had een groot aantal schutters voor de individuele afkamping, nl. Kevin Vanneste (31,St. Seb. Woesten), Nic Verdonckt (48, St. Seb. Nukerke), Filip Verbist (43, Elewijt St. Hub), Mario De Cuyper (46, Ieper WT), Bram Uvyn (34, KNBBW), Jochem De Vogelaere (29, St. Seb. Asper), Philip De Veirman (57, Kallo Vrij & Blij), Andie Allonsius (49, St. Seb. Kaprijke), Marc Van Landeghem (56, Haasdonk dorp), Kenny Traens (23, Zedelgem WT).  Ook hier konden de Belgen hun favorietenrol niet waarmaken.

EK sta wip16 1 kopie

Een zomer lang, over twaalf wedstrijden die meetellen voor het klassement komen een 125-tal verschillende spelers samen om een gooi te doen naar de fel begeerde titel van zomertrofeewinnaar bij de Vlaamse Krulbolbond vzw. Voor wie ambitie heeft om bovenaan het klassement te eindigen verloopt het niet altijd naar wens. Zo hangen ook de topspelers elke wedstrijddag immers af van de loting. Toch komen ook dit jaar de betere spelers vooraan in het klassement postvatten. Vooral Marc Welvaert (63, Sint-Laureins) verkeerde dit jaar in topvorm. Zijn voorsprong werd echter op de laatste dag -met wat geluk- tenietgedaan door een ouwe rot in het vak: Romain Lameire (73, Knesselare).

Op de finaledag van 6 augustus te Ursel hebben zowel Marc Welvaert als Romain Lameire zich echter niet kunnen verdedigen in de finale. Ze werden beide vroegtijdig uitgeschakeld. Wél in de finale verschenen Julien Vanderostyne (85, Sint-Laureins), Richard Sierens(72, Adegem) en Robert Braet (vorig jaar verliezend finalist). Ze speelden tegen Freddy De Vreeze, Ludwig Goethals en Hubert Van Hoecke.
De eerstgenoemde ploeg kwam 7-2 voor maar laat de tegenstander terug in de match komen bij 7-7. De achtervolgers moeten in de laatste twee ends toch hun meerdere erkennen bij een 9 – 7 eindstand.

Zomertrofee finale Braet Robert kopie

Geel, 29-30-31 juli 2016

Dit jaar werd er reeds voor de vijfde maal een EK katapultschieten georganiseerd. De Vlaamse Katapultbond kon terug rekenen op de medewerking van de aangesloten clubs. Gastclub was dit jaar de Geelse Katapultclub.
Er kwamen buitenlandse schutters uit onder andere Tsjechië, Italië, Baskenland, Slowakije, Duitsland en Engeland binnen. Engeland was er voor het eerst bij.

De struifvogelmaatschappij liet de buitenlandse katapultschutters en bezoekers kennismaken met het struifvogelspel.

Hoewel de Engelse heren met vizieren op hun katapult schieten, was het toch de uitgeweken Nederlander Max Sillen (zie foto) die onder de Belgische vlag de eerste plaats haalde met 112 punten. Bij de dames was de top drie volledig Belgisch gekleurd. Ook bij de jeugd was het allemaal België, hier stond voor het eerst een meisje op het hoogste schavotje.

Op zondag vond dan het EK voor Landenteams plaats. Per land mochten er vier schutters aantreden. De kamp werd over vier ronden betwist. De Italianen waren hierin te sterk en lieten het Tsjechische team net achter zich. Het Belgische team kon beslag leggen op de bronzen medaille.
Iedereen zal volgend jaar terug op de afspraak zijn voor het EK in Kralupy, Tsjechië.

EK kata max sillen