• 2019nov_NicolasHein_klein.jpg
  • AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Brugge, oktober 2016 

Enkele maanden geleden kregen we vanuit de Belgische Curling Association de vraag of zij zich konden aansluiten. Na het geven van de nodige informatie besloot deze bond zich aan te sluiten bij Sportiv vzw. Deze bond telt momenteel drie clubs: Curling Club Mechelen, Campina Curling & Curling Club Gent. Curling Club Mechelen heeft zich ondertussen met zestien leden aangesloten bij Sportiv. De bond telt in het totaal een 70-tal leden.
Curling is een olympische winterdiscipline en wordt gespeeld op een ijsbaan van 42m lang. Twee teams van vier spelers krijgen elk twee stenen (19,1kg in massief graniet) om deze al glijdend zo dicht mogelijk bij het huis te krijgen.
We wensen de bond en clubs veel succes. Wie wil kan altijd een kijkje nemen op de website van de bond: www.belgiumcurling.be              

belgian curling

Oostende, 22 oktober 2016.

Op zaterdag was het bij de K.H.M. Willem Tell Oostende verzamelen geblazen voor de kampioenenviering staande wip seizoen 2016.

Het was opnieuw (hij won reeds het clubkampioenschap liggende wip) Nico Pyfferoen (40, Oostende) die met 250 punten kampioen werd, gevolgd door Mario Madelein (55, Bredene) met 195 punten en Dimitri Coulier (40, Oostende) met 186 punten.

Bij de dames haalde Sandra Vanassche (23, Gistel) het met 61 punten, voor Jasmina Rech (44, Bredene) met 60 punten en Lisanne Moens (19, Oostende) met 19 punten.

Aspen Eeckhout (14, Oostende) werd jeugdkampioen, vóór Stijn Neirynck (12, Oostende), Stan Zanders (13, Bredene), Andreas Danneels (14, Oostende) en Lander Valcke (10, Oostende).
Noël Vandecasteele (65, Oostende), die reeds 15 jaar onafgebroken de taak van schatbewaarder uitoefent, kreeg een medaille geschonken door de Provincie West-Vlaanderen uit handen van gedeputeerde Franky De Block. 

v.l.n.r. Noël Vantyghem, Jasmina Rech, Norbert Valcke, Noël Vandecasteele, Laurent Schouteeten, Filip Huyghebaert, Fernand Lesaffre, Stijn Neirynck, Nico Pyfferoen, Arne Deblauwe(schepen van sport Oostende), Joseph Hicks, Dirk Vandenbussche, Peter Bouttelisier, Kurt Neirynck, Jean Vandecasteele (schepen stad Oostende), Roland Kerckaert, Franky De Block (gedeputeerde provinie W-V), Mario Madelein en Lisanne Moens

Nico Pyfferoen

Bezoek aan Airsoft Action Disciplines

Merksem, woensdag 19 oktober.

Een volgende clubbezoek dat al enige tijd op de planning stond was een bezoek bij Airsoft Action Disciplines. De secretaris, Alain Van Haver (70, Berchem) verwelkomde Christoph, administrator van VlaS.

Eerst registreren alvorens de zaal verder te betreden. Dit is een algemene regel naar veiligheid binnen het uitoefenen van een schietsport. Na de eerste kennismaking met Alain kregen we een woordje uitleg over de sport. Binnen Vlaanderen is airsoft shooting niet zo gekend. Om wedstrijden te schieten moeten we de taalgrens of de landsgrens over richting Duitsland of Nederland. Maar in de eerste plaats staat het plezier centraal. Toch blijft het moeilijk om mensen aan te trekken naar de club. Her en der initiaties gaan geven is met deze schietsport natuurlijk niet zo evident. Iedere nieuwe schutter die wil kennismaken wordt een avond bijgestaan door een range-officer. Deze persoon zorgt voor een veilige en kwaliteitsvolle initiatie voor het eventueel nieuwe lid.

Dat veiligheid topprioriteit is werd al duidelijk bij de registratie aan de ingang. Bij het betreden van de schietzone is iedereen verplicht om een beschermbril te dragen. Ook het gebruik van het wapen verloopt volgens bepaalde veiligheidsprocedures. Het wapen werkt op luchtdruk en met plastiek bolletjes als kogels. Hierdoor is de drempel laag om deze sport te beoefenen. Ook tijdens wedstrijden wordt iedere schutter bijgestaan door een range-officer. Deze staat in voor het veilige verloop, maar ook voor de registratie van de punten en de tijden.

Na de uitleg was het tijd om alles zelf even in de praktijk om te zetten. Magazijn in wapen, wapen laden, veiligheid ontgrendelen, correcte oog, vaste hand … en trekker overhalen.

Deze sport is toegankelijk vanaf 12 jaar, mits begeleider. Met een minimum startbudget kun je zeker al vele uren plezier beleven. Wie meer informatie wenst kan terecht op de website of Facebookpagina.

Facebook: aad-antwerpen

AAD actie kopie

Aalst, zondag 16 oktober 2016.

Het Belgisch kampioenschap hoogwerpen 2016 was een succes over de hele lijn.
De omstandigheden waren zo goed dat heel veel werpers hun persoonlijk record verbeterden. Zowel bij de Heren als bij de Dames werd het absolute hoogte record verbeterd.
Bij de Dames konden Barbara De Beer en Nele Faes nog volgen tot boven de 9m maar Anne Renders (Venkra) won toch nog met voorsprong. De nieuwe Belgische kampioene vestigde ook het nieuwe record bij de dames: 9,50m.
Bij de heren passeerden maar liefst negen werpers de twaalf meter. Het was al snel duidelijk dat ook hier het record van Kris De Ridder (12,6m) ging sneuvelen. Uitredend kampioen en topfavoriet Louis Francois faalde op 12,20 en toen ook Kris op 12,7m eruit ging bleven er nog 2 deelnemers over. Tomas Raes lijkt de eeuwige tweede te worden en klokte af op 12,9m. Totaal onverwacht haalde Paul Willems de titel met een nieuw wereldrecord: 13m!

Gits, zondag 16 oktober 2016. De Vlaamse Trabolfederatie vierde haar kampioenen.

Heren:
1ste provinciale: Eernegem A (De Krabbers)
2de provinciale: Mandel B (Rodenbachbolders Roeselare)
3de provinciale: Eernegem B (De Krabbers)
Dames:
1ste provinciale: Mandel A (Rodenbachbolders Roeselare)
2de provinciale: Eernegem C (De Krabbers)

Daarna werden de Vlaamse kampioenen in de kijker gezet:
Wilfried Vanhoutte (70, Brugge) kan zich de beste individuele bolder van het moment noemen.
Bij de trio’s won het Roeselaarse team Christine Delaey, Greta Damman en Ronny Dewachter.
Het heren duo van de Krabbers Wilfried Vanhoutte en Johny Heyndrickx haalden nog een bijkomende trofee naar Ichtegem. Bij de dames wonnen Christine Delaey en Greta Damman de Vlaamse titel twee tegen twee naar Roeselare.
Tenslotte nog de winnaars van het criterium ‘speler van het jaar’ (puntenklassement over alle wedstrijden van 2016). Bij de dames bleek Christine Delaey (64, Rumbeke) met 170 punten te sterk voor de tegenstand. Bij de heren was er minder verschil. Toch won favoriet Wilfried Vanhoutte met 230 punten en slechts 15 punten voorsprong op de tweede gerangschikte Ronny Dewachter (65, Roeselare).

Belgisch Kampioenschap 2016 staande wip

Het BK werd ingericht door de maatschappij Vrij & Blij in samenwerking met Kallo SaS. In de individuele wedstrijden waren er zeer spannende finales.

Bij de dames won Kim Callens (28, Scheldewindeke) van Kluisbergen de Vrije Schutters.

Bij de heren was het Mario Callebaut (52, Wetteren) van Wetteren Ten Ede die de VlaS-beker won.

In het Belgisch Kampioenschap voor ploegen van vijf was er een knalprestatie te zien. De jonge ploeg van Asper Sint-Sebastiaan met Joachim De Vogelaere (26, Gavere), Bart De Roose (38, Roeselare), Jonas De Vogelaere (26, Gavere), Jeroen De Schrijver (29, Tremelo) en Jochem De Vogelaere (29, Oudenaarde) (gemiddelde leeftijd 29,6 jaar) won met acht punten verschil op de Zedelgem Willen Tell en met vijftien punten op drie andere finalisten. 

Kallo team Asper pinten weg kopie

Aalst, zondag 11 september 2016. Aan het sportcentrum Den Osbroek heeft Sint Servatius Aalst haar thuislokaal en balboogmast. Zondag ging hier de zevende en laatste wedstrijd van het Nationaal Balboogcriterium door. Ondanks hun zes clubs en 67 leden namen er dit jaar op de balboogschietingen gemiddeld slechts een 25-tal schutters deel.

Voorzitter Nico Van Schuylenbergh kon zich verheugen in de aanwezigheid van oud-bestuurslid André Troffaes en zette onder andere de hierna volgende winnaars in de kijker:
• Individueel: Yves Lefebure (31, Aalst, De Klauwaerts) - 15 vogels
• Peloton: De Klauwaerts Aalst - 61 vogels
• Medior: Jürgen Van de Winkel (44, Aalst, De Ware Vrienden) - 7 vogels
• Senioren: Pierre Hautecler (61, Tienen, Willem Tell) - 9 vogels
• Dames: Greta Boyen (59, Tienen, Willem Tell) - 10 vogels

balboog9schutter wordt gevolgd tijdens de afkamping kopie