• 2019nov_NicolasHein_klein.jpg
 • AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
 • BCA_curling.jpg
 • BKstawip2019.jpg
 • sportivheader1.gif
 • sportivheader2.gif
 • sportivheader3.gif
 • sportivheader4.gif
 • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Waarschuwing
 • You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account

Van 22 tem 27 augustus vond in Eupen het WK schaarbaankegelen voor jeugd plaats. De Vlaamse afdeling kon zes spelers sturen. Bij de U24 Jos Jr De Groof (Beverse KC) & Michiel Leerman (Pietrain). Bij de U18 waren dit Yana Verhulst & Matthias Beeldens (Beverse KC), Robin Oste (De Poort) & Viktor Leemans (Pietrain). Ze kwamen allen iets te kort om de finales te spelen, maar ze keerden wel huiswaarts met een enorme pak opgedane ervaring en prachtig gespeelde wedstrijden.

WK jeugd schaarbaan kopie

Galmaarden, 15 augustus 2016

Beker van Vlaanderen kaatsen voor pupillen en heren.  Telkens streden vier finalisten voor de beker.  De pupillen startten ’s morgens reeds met een prachtig zonnetje.  Galmaarden en Grimminge wonnen vlot van Baasrode en Wieze.  In de finale bleek thuisploeg Galmaarden toch geen partij voor Grimminge, die won met 0 – 7.

In de Liga-finale bij de heren was het spannender.  Idegem, die verrassend Brussegem uitschakelde, kan met opgeheven hoofd naar huis na een nipt verlies met 7 – 6. 

kaatsen leveren pupillen bijgesneden kopie

Lokeren, 20-21 augustus 2016

VlaS-sportclubbegeleider Kira Verleye woonde het EK staande wip bij in Lokeren.

Op zaterdag kon je er de jeugd bewonderen. Wat mij meteen opviel was het grote enthousiasme. De Belgische jeugd zette meteen de toon met strijdkreten. 

Ik kreeg ook een woordje uitleg van de nieuwe voorzitter van de KNBBW, Marc De Bruyne. Die legde mij uit dat er bij de jeugd een selectie wordt gemaakt van verschillende leeftijden. Het zijn niet steeds de beste die geselecteerd worden. Op die manier krijgt iedereen een kans om zich te bewijzen op een Europees kampioenschap. Deze sportieve gedachte sprak mij aan.

Winnaars

Bij de jeugd op zaterdag:

 • Ploeg: België

Belgisch ploegleidster Jessica Vandenbranden (24, St. Seb. Tubize) kon de Belgische jeugd naar de overwinning coachen.

 • Individueel: Frankrijk, Nathan Pohier van Saint Pierrebrouck

De vier Belgische jeugdschutters die de koningsvogel naar beneden haalden waren: Djordy Van Roye (18, Zedelgem WT), Melissa Vandenbranden (18, St. Seb. Tubize), Bjarne Vandevelde (17, Zedelgem WT) en Aaron Adam (15, St. Kath. Kuurne). Zij moesten de duimen leggen voor de Fransman.

Bij de senioren op zondag:

 • Ploeg: Nederland
 • Individueel: Nederland, André Elegeert van Terneuzen

Bij de volwassenen was Christian Raman (57, St. Seb. Overmere) ploegleider van dienst. België had een groot aantal schutters voor de individuele afkamping, nl. Kevin Vanneste (31,St. Seb. Woesten), Nic Verdonckt (48, St. Seb. Nukerke), Filip Verbist (43, Elewijt St. Hub), Mario De Cuyper (46, Ieper WT), Bram Uvyn (34, KNBBW), Jochem De Vogelaere (29, St. Seb. Asper), Philip De Veirman (57, Kallo Vrij & Blij), Andie Allonsius (49, St. Seb. Kaprijke), Marc Van Landeghem (56, Haasdonk dorp), Kenny Traens (23, Zedelgem WT).  Ook hier konden de Belgen hun favorietenrol niet waarmaken.

EK sta wip16 1 kopie

Een zomer lang, over twaalf wedstrijden die meetellen voor het klassement komen een 125-tal verschillende spelers samen om een gooi te doen naar de fel begeerde titel van zomertrofeewinnaar bij de Vlaamse Krulbolbond vzw. Voor wie ambitie heeft om bovenaan het klassement te eindigen verloopt het niet altijd naar wens. Zo hangen ook de topspelers elke wedstrijddag immers af van de loting. Toch komen ook dit jaar de betere spelers vooraan in het klassement postvatten. Vooral Marc Welvaert (63, Sint-Laureins) verkeerde dit jaar in topvorm. Zijn voorsprong werd echter op de laatste dag -met wat geluk- tenietgedaan door een ouwe rot in het vak: Romain Lameire (73, Knesselare).

Op de finaledag van 6 augustus te Ursel hebben zowel Marc Welvaert als Romain Lameire zich echter niet kunnen verdedigen in de finale. Ze werden beide vroegtijdig uitgeschakeld. Wél in de finale verschenen Julien Vanderostyne (85, Sint-Laureins), Richard Sierens(72, Adegem) en Robert Braet (vorig jaar verliezend finalist). Ze speelden tegen Freddy De Vreeze, Ludwig Goethals en Hubert Van Hoecke.
De eerstgenoemde ploeg kwam 7-2 voor maar laat de tegenstander terug in de match komen bij 7-7. De achtervolgers moeten in de laatste twee ends toch hun meerdere erkennen bij een 9 – 7 eindstand.

Zomertrofee finale Braet Robert kopie

Geel, 29-30-31 juli 2016

Dit jaar werd er reeds voor de vijfde maal een EK katapultschieten georganiseerd. De Vlaamse Katapultbond kon terug rekenen op de medewerking van de aangesloten clubs. Gastclub was dit jaar de Geelse Katapultclub.
Er kwamen buitenlandse schutters uit onder andere Tsjechië, Italië, Baskenland, Slowakije, Duitsland en Engeland binnen. Engeland was er voor het eerst bij.

De struifvogelmaatschappij liet de buitenlandse katapultschutters en bezoekers kennismaken met het struifvogelspel.

Hoewel de Engelse heren met vizieren op hun katapult schieten, was het toch de uitgeweken Nederlander Max Sillen (zie foto) die onder de Belgische vlag de eerste plaats haalde met 112 punten. Bij de dames was de top drie volledig Belgisch gekleurd. Ook bij de jeugd was het allemaal België, hier stond voor het eerst een meisje op het hoogste schavotje.

Op zondag vond dan het EK voor Landenteams plaats. Per land mochten er vier schutters aantreden. De kamp werd over vier ronden betwist. De Italianen waren hierin te sterk en lieten het Tsjechische team net achter zich. Het Belgische team kon beslag leggen op de bronzen medaille.
Iedereen zal volgend jaar terug op de afspraak zijn voor het EK in Kralupy, Tsjechië.

EK kata max sillen

Geel, 29, 30 en 31 juli 2016

Dit jaar is het weer de beurt aan België om het Europees Kampioenschap in te richten. Daar dit gebeurt met een beurtrol was de eer voor de Geelse Katapultclub om de 6de editie in te richten.
Er waren toezeggingen uit Spanje, Italië, Tsjechië, Slowakije, Nederland, Duitsland en voor het eerst kwam er een grotere groep schutters het kanaal over, vanuit Groot-Brittannië. Voeg daarbij de talrijke schutters uit ons eigen landje en de deelnemerslijst geraakte weer mooi gevuld.
Op vrijdag is er nog een kennismakingswedstrijd, maar de grote wedstrijd zal op zaterdagmiddag starten. Op zondagvoormiddag strijden de besten van elk land als ploeg in de landentrofee. Op zondagnamiddag is er dan de koppelwedstrijd ; een vriendschappelijke wedstrijd waar ploegen gevormd worden aan de hand van de op zaterdag geschoten resultaten. Zo kan bijvoorbeeld een Duitse schutter samen geplaatst worden met een Spanjaard, of een Nederlander worden gekoppeld aan een Italiaan.
Op zaterdag zijn dan ook de vrienden van de Struifvogelmaatschappij De Kroon uit Lier aanwezig, zodat deze sport ook eens uitgeprobeerd kan worden.

flyer EK Katapult

Ursel, 21 juli 2016 

Een 180-tal dames en heren hadden zich ingeschreven om een gooi te doen naar deze 51ste Wereldtitel van de Vlaamse Krulbolbond vzw. De dames werden als duo geloot en de heren trokken als trio de krulbolbaan op.

Combinatie van jong en oud overklassen de tegenstand

We hebben een lijstje van favoriete kandidaten opgesteld aan de hand van de uitslagen van de voorbije maanden: Kathleen Gyselinck, Christiane Vervinckt, Brigitte Van Den Heuvel, Mieke Millecam, Darly Claeys, Linda Van Waes en Kathy De Baets.  Dat zijn meer dan genoeg kandidaten voor een spannend wereldkampioenschap, vooral omdat ook een aantal ‘outsiders’ hun opwachting maken.

Uiteindelijk bleek de finale slechts eventjes spannend te blijven. Het duo Darly Claeys (64, Knesselare) & Tatiana Van der Jeugt (27, Eeklo) nam het op tegen Mariette De Craene (68, Lochristi) & Christiane Vervinckt (66, Mariakerke).  Darly enTatiana lopen gezwind uit tot een 5-0 voorsprong. Mariette en Christiane doen nog mee tot 7-3 maar daarna toont Tatiana, getipt was als één van de gevreesde ‘outsiders’, geen genade en zorgt voor een klinkende 9-3 overwinning.

Ook herenfinale eindigt met groot verschil

Bij de heren werden het duo Marc Welvaert, leider in het Crelan Tornooi en Herwig Goethals getipt als favorieten. Beide heren werden echter al vroeg uitgeschakeld, waardoor de weg open lag voor een resem andere kanshebbers.  Ook hier beloofde de finale veel spanning... Het trio Luc Dauw (51, Knesselare), Walter Bauwens (53, Ertvelde) & Johan Dobbelare (59, Eeklo) nam het op tegen Robert Jonckheere (80, Sint-Laureins), Dirk De Craemer (53, Oostkamp) & Wesley Ruebens (27, Sint-Margriete). Robert en zijn maten hadden tijdens de halve finale mogen rusten en gebruikten deze om de zwakke en sterke punten van de tegenstander te observeren. Wesley en Dirk spelen top in de eerste ends, ze werken goed samen en Roberts team loopt zo gestadig uit tot een 1-7 voorsprong. Robert, ondertussen 80 jaar, bolt dan enkele staanders (nvdr: goed gebold maar pech: de bol valt niet maar blijft staan tegen de staak waardoor hij makkelijker weg te schieten is en de schuttersbol zelfs kan winnen), maar zijn maten Wesley en Dirk konden telkens alles opruimen waardoor de kampioenentitel met een 9-2 overwinning gevierd kon worden.

Wereldkampioenen 2016 krulbol kopie

Activiteitenkalender

feb
9

9 februari 2020 10:00 - 17:00

mrt
20

20 maart 2020 - 22 maart 2020

juni
7

7 juni 2020 09:00 - 13:00

juni
27

27 juni 2020 - 28 juni 2020

aug
15

15 augustus 2020 13:00 - 22:00