Kelmis, 22/23 april 2017 – Kelmis, gelegen in de Oost-Katons nabij Aachen, was het decor voor de Belgische Kampioenschappen schaarbaankegelen. Zowel het Tandem als individueel kampioenschap stonden op de agenda.

Er waren maar liefst zeven leden van de Beverse kegelclub in de finales geraakt. Het waren vooral de jeugd die hoge ogen wierpen. Yana Verhulst (15) haalde maar liefst vier maal de finales en wist hierin drie medailles binnen te halen. Ook Mathias Beeldens (15) haalde twee medailles binnen. Samen brachten de jeugd dus vijf medailles. Verder stonden ook nog op het podium: Karin De Bel, Walter Lijssens, Jos De Groof, Willy De Bel en Andre De Roeck. (C.V. op basis verslag Leonard Van Overmeire)

Na deze sterke prestatie had de sportclubbegeleider van VlaS, Kira, nog een kort interview met Yana die met drie zilveren medailles naar huis mocht: tandem dames, tandem jeugd & tandem mixtes.

Beverse actie yana klein

 

TREND: Hoe ben je in contact gekomen met kegelen?

YV: Ik mocht op jonge leeftijd mee met mijn grootouders Willy De Bel(69, Beveren-Waas) en Anita Audenaert (70, Beveren-Waas). Mijn mama Karin de Bel(42, Sint-Gillis-Waas), papa Kurt Verhulst(44, Sint-Gillis-Waas) en broer Joran Verhulst(12, Sint-Gillis-Waas) kegelen ook. Het zit dus duidelijk in de familie.

TREND: Hoe lang kegel je al?

YV: Zo’n 8 jaar ondertussen, ik kegel al vanaf m’n 7 jaar.

TREND: Wat vind je er zo plezant aan?

YV: Door veel te kegelen heb ik er meer interesse gekregen. Ik vind het leuk om in te spelen op elkaar bij het tandem kegelen. De sfeer van het publiek is ook plezant. Zo waren er op het WK 2016 Brazilianen met trommels die voor sfeer zorgden.

TREND: Kegelen jouw vrienden ook?

YV: In mijn klas ben ik de enige die kegelt maar ik heb wel vrienden in de club.

TREND: Train je veel voor dergelijk Belgisch kampioenschap? Hoeveel train je gewoonlijk in de week?

YV: We trainen elke week op dinsdagavond. Voor een BK en WK trainen we wel extra.

TREND: Naast jouw drie zilveren medailles, is er nog een moment die jou bijgebleven is in je kegelcarrière?

YV: Begin januari ben ik gevierd als sportlaureaat 2016 in Beveren. Dit was een mooi moment.

TREND: Bedankt Yana voor dit interview