• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Waarschuwing
  • You must use an API key to authenticate each request to Google Maps Platform APIs. For additional information, please refer to http://g.co/dev/maps-no-account

Deurne, 18 februari 2018

De weeromstandigheden waren ideaal om er een leuke gezonde zondagswandeling van te maken. Toch waren er 66 schutters paraat om deel te nemen aan de tweede wedstrijd die Deurne dit jaar organiseerde binnen de Superprestige katapult. Om 9u30 zat het bondsbestuur nog een vergadering af te werken terwijl de eerste schutters en sympathisanten binnensijpelden. De rubbers werden warm getrokken en er werd nog vlug even getraind.

Zoals gewoonlijk werden eerst de jonge leeuwen in de kooi geroepen. Om 12u30 konden ze eraan beginnen en net zoals bij de volwassenen hebben deze mini-katapultschutters ook wel eens een mindere dag. Alleen had Svetlana Paepe (14, Bekegemse) daar vandaag niet echt last van. In de eerste ronde legde ze de lat direct hoog met een 30-tiger en nog eens 13 punten. Bij de tweede ronde kon ze 32 punten neerleggen. Goed voor haar elfde overwinning (van de twaalf wedstrijden) dit seizoen.

katapult svetlana

“Een super gelukkige Svetlana met haar elfde overwinning van het seizoen.” 

Ook in de derde klasse is er nog zo’n jonge leeuwin met een aangeboren talent voor het katapultschieten, Taylor Plysier (12, Bekegemse). De eerste ronde opende ze met 58 op 60. Alle andere schutters konden direct strijden voor de tweede plaats. In de tweede ronde pakte ze terug 58 punten. Met een totaal van 116 op 120 was dit de hoogste score van de dag! Van de elf schutters in tweede klasse waren er maar liefst zeven uit de Bekegemse katapultclub. Toch weten Hanny Vandoninck (53, Geelse) en Patrick Jans (51, Geelse) van de Geelse zich in de top 5 te nestelen. De overwinning was hier voor Koen Plysier (37, Bekegemse), vader van Taylor. In eerste klasse was het Aurelia Vanwonterghem (57, Bekegemse) die toonde hoe het spelletje werkt. Ze opende met twee ‘dertigers’. Daarmee kon ze een totaal van 112 punten noteren. Met deze score was ze zeker van de overwinning, want ze had een straatlengte voorsprong op de nummers twee en drie. Mark Vandenberghe (65, Bekegemse) en Lea Pauwels (71, Geelse) mochten afkampen om deze plaatsen onderling te verdelen. In de afkamping haalde Mark het met een ‘dertiger’.

Net zoals in alle vorige wedstrijden was er geen enkele schutter afwezig in de ere-klasse. Iedereen wil volop voor het eindklassement gaan en een wedstrijd missen is dan uitgesloten. De top vier zat elkaar hier wel heel dicht op de hielen. Het was wel Sjouke Vandenberghe (28, Bekegemse) die met 110 punten de lat direct hoog legde. René Van Looy ( 67, Antwaarpse) stond na de eerste rond nog zes punten voor, maar liet dan enkel punten liggen in de tweede ronde. Enkel Luc Driesen (56, Antwaarpse) kon nog de eerste plaats binnenhalen. En dat deed hij met 112 punten. Zo werd vermeden dat Bekegem alle trofeeën mee huiswaarts kon nemen. Die vriendenkliek uit West-Vlaanderen is alweer aan een sterk seizoen bezig. De prijsuitreiking maakte een einde aan deze voor velen, spannende dag.

(CV op basis verslag Luc Driesen)