• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Woesten, Pinksterweekend 2018 – De tweedaagse ging dit jaar, zoals steeds, door op de schietstand in Woesten. Het betreft een schieting over vier ronden waarvan twee op de stilhangende fles en twee op de bewegende fles. Bedoeling is om zo min mogelijk strafpunten te verzamelen over de twee dagen. Per gemist schot krijg je strafpunten.

Geert Heens was ooit de bezieler van deze tweedaagse. In de jaren ’70-’80 werden deze nog in Reningelst gehouden. Maar toen de schietstand in een zonevreemd (landbouwgebied) kwam te liggen, was dit natuurlijk niet meer mogelijk. Remi probeerde dan om een oplossing te vinden, maar door ziekte van de café uitbaatster kon de schieting op het laatste moment toch niet doorgaan. Geert was zo dankbaar voor de inspanningen die Remi leverde om deze schieting alsnog te kunnen laten doorgaan, dat hij beloofde om de inrichters steeds te blijven steunen. Ondanks dat Geert al jaren zelf niet meer kan schieten na een werkongeval, doet hij dit tot op vandaag nog steeds, ondertussen al meer dan 30 jaar.
Er namen 64 geklasseerde schutters deel aan deze twee daagse. Waarvan slechts negen dames.

flessen klein

foto: “Winnaar Gerdi Blomme die ook zelf een tweedaagse in Lendelede organiseert.”

 Met slechts negentien strafpunten kroonde Gerdi Blomme (58, Lendelede) zich tot winnaar bij de mannen. Jackie Rousseeuw (49, Krombeke) strandde slechts met één strafpunt als nummer twee. Colin Degroote (43, Vlamertinge) maakte het podium compleet. Winnaar Gerdi organiseert zelf jaarlijks een tweedaagse schieting in Lendelede. Een ideaal moment om leden te werven, want daar zijn er veel schutters die voor de eerste maal deelnemen met een dagvergunning. Ook kleiduifschutters komen langs die eens het flessenschieten willen proberen, weet Margot Lemaire ons te vertellen. Het is een aangename tweedaagse met een schieting voor naturaprijzen, een BBQ en een taartjestafel. Allemaal door de vrouw van Gerdi gebakken. Misschien moet ik volgend jaar daar eens een bezoekje gaan brengen.  (CV, op basis verslag Margot Lemaire)