• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Volle parkings, talrijke fietsers en kleurrijke vlaggen... je kon er niet naast kijken als je langs de Urselseweg reed. Dit 53ste Wereldkampioenschap trok wederom vele bolders naar de banen. Wel eigenaardig dat er geen enkele buitenlandse speler aanwezig is op een Wereldkampioenschap? Bij heren konden we een onverwachts spannende finale zien, terwijl de dames meer kwaliteit in hun spel hadden tijdens de finale.

Om 13u begonnen de heren aan hun WK. Iedereen werd geloot en na een kwartiertje waren alle bolbanen druk bezet. Om 14u konden de 23 ingeschreven dames beginnen aan hun WK.

krulbol winnaars WK 2018 klein

foto: “De winnaars van het 53ste Wereldkampioenschap mochten elk een prachtige trofee in ontvangst nemen.”

 Bij de heren werd de kwartfinale een eerste belangrijke test. Doordat er geen voorronde is voorzien, werd door loting bepaald welke ploeg mag rusten. De ploeg van Robert Braet bleef in de trommel en mocht dus rusten. Of dit een goed teken was, zal het verdere verloop van de wedstrijd uitmaken. In de halve finale liet de wedstrijdleiding de ploeg van Rudy De Vos, Wilfried Goethals & Jurgen Sucaet rusten omdat de ander ploegen al eens gerust hadden. Bijgevolg was deze ploeg al zeker van een finaleplaats. De ploeg van Robert die in de kwartfinale mocht rusten haalde daar geen voordeel uit . Doordat ze niet meer in hun wedstrijdritme zaten werden ze met een 9-0 ingeblikt door de ploeg Karel Goethals, Ivan Lippens & Gilles Bauwens. De finale ging tussen het trio Karel, Ivan & Gilles en Rudy, Wilfried & Jurgen. Alles loopt vlot voor de ploeg van Wilfried die de score op een 4-8 voorsprong bracht. Door schitterend bolwerk van Karel en Gilles sloegen de zenuwen plots toe in het team van Wilfried, want met een score van 8-8 hingen de bordjes mooi in evenwicht. Bij de toeschouwers werd al stil gefluisterd: “hier wordt geschiedenis geschreven”. Wilfried is op van de zenuwen en bolt hierdoor ook tekort. Gelukkig behoudt zijn ploegmaat Jurgen wel de rust om af te bollen. De 8-9 is zo binnen voor het trio Wilfried, Jurgen & Rudy.

De dames speelde in duo’s. De halve finale werd gespeeld tussen vier vertrouwde namen in de bolwereld. Aan de ene kant het duo Linda Van Waes & Sofie Van Daele en aan de andere kant Sabine Smessaert & Veronique Provoost. Het was ongetwijfeld één van de hoogste kwalitatieve spelen van de middag, want niemand durfde zijn geld op iemand in te zetten. Linda en Sofie liepen steeds achter de feiten. Met een staander kon Sofie de stand alsnog op 5-6 brengen. Maar Sabine & Veronique gaan onverminderd door een bereiken de finale met een 5-9 overwinning.

In de finale staan Sabine & Veronique nu tegenover Kathy De Baets & Christiane Gelaude. Het was al snel duidelijk dat de finale kwalitatief beter was dan dat van de mannen. Tot 7-8 blijven de dames dicht bij elkaar. Sabine blijft haar sloopwerk verder zetten. Bij het opgaan bolt ze drie centimeter van de staak. Zowel Kathy als Christiane vinden hier geen antwoord op. Zo kan Veronique de uiteindelijke overwinning binnenhalen.

Proficiat aan alle nieuwe kampioenen.

(CV verslag op basis Romain Bleyaert)

Activiteitenkalender

juli
24

24 juli 2021

sept
18

18 september 2021

sept
19

19 september 2021 09:30 - 13:00

sept
26

26 september 2021 09:00 - 12:30