• 2019nov_NicolasHein_klein.jpg
  • AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Zondag 16 september 2018, Zedelgem – De traditie wil dat het BK Ploeg, boogschieten staande wip, georganiseerd wordt door de winnende ploeg van het jaar ervoor. Dit viel voor het tweede jaar op rij te beurt aan Zedelgem WT die dit 93ste BK dus mocht organiseren.

In de voormiddag werden de individuele titels afgewerkt. Om 8u45 mochten de vijftien dames, die zich geplaatst hadden voor deze finale, op wip twee strijden voor hun titel. Tegelijk ging op wip één het ploegenkampioenschap van start ging. Aan het begin van het seizoen waren er 370 ploegen ingeschreven met telkens vijf deelnemers per ploeg. Na de afkampingen mochten er nog tien ploegen deelnemen aan dit BK. Na de dames, konden de 25 mannelijke finalisten strijden voor de individuele titel. Bij de dames werd Marcelis Linda (44jr) van Aalst Park de individuele kampioene en bij de heren werd dit De Vogelaere Joachim (27jr) van Asper Sint-Sebastiaan.

Daarna ging alle aandacht naar het ploegenkampioenschap. De inrichtende club, Zedelgem Willem Tell, behoorde bij de favorieten met hun twee titels op een rij. Ze traden als derde ploeg aan en strandden op 21 punten. Toen was het al duidelijk dat dit te weinig zou zijn voor een nieuwe titel. Geen derde op een rij dus, want De Kunstvrienden Merksplas hadden bij de start al 25 punten laten optekenen. De vijfde ploeg die aantrad was Zeveneken Sint-Sebastiaan. Zij konden onder leiding van Kenny Heirwerg (32jr) 30 punten schieten. Dit was meteen ook de hoogste score van de dag, want geen enkel ander team slaagde erin om dit te verbeteren. Zo mag Zeveneken Sint-Sebastiaan, met schutters: Jelle Verbeke, Beny Gelaude, Frederic Deliveyne, Niels Verbiest & Kenny Heirwegh zich oververdiend kampioen van België 2018 noemen. De nieuwe kampioen zal een gepaste huldiging krijgen en mag dan het Zilveren Sint-Sebastiaansbeeld meenemen naar Zeveneken.

(CV op basis verslag KNNBW)

BK Zeveneken ploeg klein

“De winnende ploeg glunderend bij het Zilveren Sint-Sebastiaanbeeld.”