• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Sabine Smessaert bezorgt Amerikaanse de wereldtitel!
Vierentwintig dames nemen deel aan dit WK. Wie zouden de opvolgers worden van het duo Sabine Smessaert - Veronique Provoost, de wereldkampioenen van 2018? Wie Sabine heeft zien bollen op zaterdagnamiddag 20 juli in de door haar gewonnen Grote Prijs van het Meetjesland, twijfelde er niet aan dat zij één van de kandidaten was om zichzelf op te volgen.
Halve finale: verrassing!
Toen de samenstelling van deze halve finale bekend werd, maakten de toeschouwers kennis met een aantal nieuwe namen: de jonge schutster Yana Van Vooren (14) met de vaak in Aardenburg spelende Manu Zaman (afkomstig van Berchem maar wonende in Maldegem) en het duo Sabine Smessaert - Marcella Matthys. Wie? Matthys Marcella, de Amerikaanse gastspeelster uit Minnosota die met haar man enkele dagen in België verblijft om verre familieleden, nog wonende in de streek van het Meetjesland, te bezoeken. Nog groter werd de Amerikaanse “surprise” toen de toeschouwers Marcella zagen opgaan vanuit kniestand (rechterknie op de grond), waarbij iedereen vreesde voor een afstraffing van het Belgisch-Amerikaans duo.
Voor meer foto's zie 
link.

Finale dames Marcella b Matthys MarcellaUSA Smessaert Sabine 45 Eeklo b

 

Zeker toen na drie beurten de tussenstand opliep in het voordeel van Manu (als opgaander) en Yana (als schutter) tot 3-1. Maar Sabine wendde al haar kunnen (en kennis van het Engels) aan om Marcella te begeleiden en te motiveren wat resulteerde in tussenstanden 4-4 naar 6-6. Toen Marcella haar eerste winnende bol speelde en Sabine ook nog kon scoren, werd het plotseling 6-8. Was er een verrassing van formaat op komst? Bij het volgende eind kan Yana voor een winstpunt zorgen omdat Sabine misschiet, haar enige foutje van de partij. Bij de volgende beurt mag Manu opgaan maar wordt afgebold door Marcella, die op haar beurt afgebold wordt door Yana. Maar deze keer schiet Sabine wel raak: eindstand 7-9.
Finale: nog verrassender
De finale ging tussen de duo’s Kathy De Baets - Christiane Vervinckt en het internationaal duo Sabine Smessaert - Marcella Matthys. Het eerste spel werd gewonnen door eerstgenoemd duo, maar plotseling begon Marcella als opgaander schitterend te bollen. Van een metamorfose gesproken! Of was het gelegen aan de baan? Feit is dat ons internationaal duo uitliep tot 2-6. Kathy, die verleden jaar op de tweede plaats eindigde, wilde absoluut de wereldtitel behalen wat resulteerde in enkele gemiste schietbeurten, wellicht te wijten aan haar zenuwachtigheid. Christiane bleef uiterst kalm en slaagde erin de tussenstand in op 6-6 te brengen. Doordat Sabine op enkele missertjes kon worden betrapt. Als bij het volgend eind het duo Kathy - Christiane opnieuw kan scoren, zou niemand van de talrijke toeschouwers nog geloven in de kansen van het duo Sabine-Marcella. Maar deze gaven zich nog niet verloren. Christiane gaat op maar wordt afgebold door Marcella. Kathy twijfelt tussen schieten en bollen, doet dit laatste maar bolt tekort zodat Sabine voor twee winnende bollen kan zorgen. Maar ook bij haar slaan de zenuwen toe en ze mist een van de weinige keren bij het bollen en we gaan naar een tussenstand 7-7. Alles is nog mogelijk. Bij het volgende eind bolt Marcella weer een winnende bol en deze keer laat Sabine de kans op de eindoverwinning niet liggen. Resultaat: een onverwachte 7-9 overwinning.
Conclusie? De sterke partij van Marcella in de finale maar de reuzenpartij van Sabine in de halve finale waren doorslaggevend voor het behalen van de wereldtitel. De titel van dit artikel is goed gekozen: Sabine zorgde in de halve finale op haar eentje voor acht winnende beurten. Typisch een duo dat elkaar schitterend aanvult. Proficiat aan de nieuwe kampioenen en aan de vier finalisten en bedankt voor deze boeiende wedstrijd.
Het podium:
1. Marcella Matthys (Minnesota) – Sabine Smessaert (45, Eeklo)
2. De Baets Kathy – Vervinckt Christiane
3. Zaman Manu – Van Vooren Yana
       (verslaggever, Romain Bleyaert)

Sabine Smessaert c

Activiteitenkalender

okt
31

31 oktober 2020 - 1 november 2020

nov
21

10:00 21 november 2020 - 18:00 22 november 2020

dec
12

12 december 2020 - 13 december 2020

mrt
26

26 maart 2021 - 28 maart 2021

juli
24

24 juli 2021