• sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif
  • sportivheader6.gif
  • sportivheader7.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Koningshooikt, 26 augustus 2017

Dit jaar ging het 55ste Nationaal Jeugdkampioenschap en Koningschieting van België van de KNBBW door op het terrein van de Staande Wipmaatschappij Castor en Pollux. 

In de voormiddag had de finale plaats van het individueel kampioenschap van België plaats. De deelnemers aan het kampioenschap van België waren de 15 best geklasseerde in de categorie juniores, de 13 best geklasseerde in de categorie scholieren en de 5 best geklasseerde in de categorie miniemen. Bij de miniemen ging de Belgische titel naar Sarah Crépin (10, Bray). Bij de scholieren ging Niels Vanneste (10, Ledegem) met de eer gaan lopen. Bij de juniores schreef Jary Van Roye (18, Ruddervoorde) de titel op zijn naam.

De Koningschieting voor de jeugd telde 43 deelnemers. De wedstrijd verliep in sportief; tegenstanders moedigden mekaar aan. Bij de miniemen won Sarah Crépin van Heist Duinengalm haar tweede titel. Bij de scholieren werd Joshua Demaerel (13, lid van Veurne Edele Ridder) koning. Bij de oudste jeugdschutters eindigde junior Leslie Marcelis (16, lid van Tubize SS) met de hoogste score. (KV op basis van verslag Eric Van Neste)

Niels Vanneste (10, Ledegem) lid van Kuurne Sint-Katharina mocht fier zijn op zijn overwinning op het Belgisch Kampioenschap bij de scholieren. (foto Koen Delaere)

foto: Niels Vanneste (10, Ledegem) lid van Kuurne Sint-Katharina mocht fier zijn op zijn overwinning op het Belgisch Kampioenschap bij de scholieren. (foto Koen Delaere)

Brugge, zondag 27 augustus 2017

Dit tornooi werd in 2015 in het leven geroepen naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Café Vlissinghe. Voor het eerst mocht de organiserende vereniging -De Orde van 500- haar tornooi ook het Brugs Kampioenschap Krulbollen noemen. Van alle ingeschreven teams konden er zich acht plaatsen voor de kwartfinales. De finale werd uiteindelijk beslist door de twee topfavorieten. De Wenduinse Strandbolders met Remi De Baerdemaeker en John Melkenbeeck ,winnaars van de vorige edities, moesten dit jaar hun meerdere erkennen in De Bol-Eros, het thuisteam. Jef Debruyne en Jan Vrielynck mogen zich Brugs Kampioen Krulbollen 2017 noemen !

Op de foto herkent u van links naar rechts: Hans Martens (voorzitter Sportraad Brugge), Jef Debruyne (Bol-Eros), Schepen voor sport Dolores David, Patrick Huyghe (voorzitter Belgische Krulbolbond) en Jan Vrielynck (Bol-Eros).

Brugs Kampioenschap Krulbol 2017

Doornzele, 12 tot 15 augustus 2017

Weer of geen weer, voor het BK krulbol komen de bolders altijd opdagen. Idem voor het Kampioenschap van Vlaanderen twee tegen twee. Voor de dag van de Europese Spelen is goed weer onontbeerlijk. Dit jaar vormde de zondag dan ook een topdag. Meer dan vijfduizend bezoekers vonden hun weg naar de Doornzele Dries. Voor de volkssportzeskamp, de volkssportinterlands maar ook voor de liggende wip kampioenschappen, de recreantenbolling, de jeugdbolling en alle nevenattracties.
We sommen hier met plezier de beste krulbolders van de driedaagse eens op. Opvallend was dat dit jaar slechts ongeveer één op vijf kampioenen ouder was dan 50 jaar.

Belgisch kampioen heren maats loten drie tegen drie (60 deelnemers): Jerry Van Vooren (45), Andy De Schipper (44) en José de Sy (66).                                                                                                                                                                                                                                                                      
Belgisch kampioen dames maats loten twee tegen twee (18 deelnemers): Kathy De Baets en Marcelline Barbier.                                                                                                                                                                                                   
Kampioen van Vlaanderen heren maats mee twee tegen twee (77 ploegen): Serge De Pauw en Kristof Vernaeve.                                                                                                                                                                                                      
Kampioen van Vlaanderen dames maats mee twee tegen twee (33 ploegen): Sabine Smessaert en Ingrid Van Den Bossche.                                                                                                                                                                                  
Jeugdkampioen van Oost-Vlaanderen (beste van 16): Dewy Van Hecke (11j).                                                                                                                                                                                                                                                    
De bolling voor niet-competitiebolders (familiehappening) werd gewonnen door Kurt Stoutemans.

En tenslotte werd de Krulbolinterland gewonnen door de Nederlandse ploeg bestaande uit Sjaak Ekkebus, Anouk Burm en Andy De Schipper. Zij wonnen alle vier hun matchen en lieten maar zes punten tegenscoren en werden zo de beste van de 18 ploegen afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Proficiat aan alle winnaars en de organisatoren.

Op naar 2018! (HC)

Europese Spelen 2017 Europese Spelen 2017 Europese Spelen 2017

Wenduine, 1 augustus 2017

De BKB werkt reeds voor de twaalfde maal samen met Remie De Baerdemaecker, initiatiefnemer van de strandbolling in Wenduine. Zowel Meetjeslandse competitiebolders als recreantenbolders uit diverse streken trokken naar de kust om zich te meten de in het mulle strandzand. De inrichters schakelden negen vrijwilligers in om vlakbij de Rotonde acht krulbolbanen aan te leggen. Het wedstrijdsysteem voorzag dat iedereen vier matchen speelde met telkens andere ploegmaats en andere tegenstanders. Twee bolders slaagden erin alle vier hun wedstrijden te winnen. Verrassend was dat recreantenbolder Marc Van Damme het minste tegenpunten liet scoren. Hij is aldus de winnaar van deze 12de editie.

Op de foto in bijlage zien we de twee beste bolders van de dag samen met de vrijwilligers die dit uniek tornooi mogelijk maakten. Van links naar rechts: Johan Vandewalle, Jeanine Criel, schepen De Haan Rudy Claus, Mariette de Craene, Roger De Poorter (2de plaats), Marc Van Damme (1ste plaats), Remie De Baerdemaecker, Patrick Huyghe en Daniel De Schuyter. (HC op basis van info BKB)

Strandbolling

Begin mei ging bij de Curlingclub van Zemst de deuren open van hun nieuwe curlinghal. Deze werd tot stand gebracht door de steun van verschillende partners. Zo investeerde de provincie Vlaams-Brabant €100.000 subsidies. Deze curlingbaan is uniek in België. Het zal de huidige spelers toelaten om te kunnen trainen in een perfecte curlingomgeving. (Zie ook de facebookpagina “Curling Zemst”). In september is er de officiële opening in het bij zijn van de minister van sport. In het volgend nummer hierover meer.

zemst curlingbaan

Kelmis, 22/23 april 2017 – Kelmis, gelegen in de Oost-Katons nabij Aachen, was het decor voor de Belgische Kampioenschappen schaarbaankegelen. Zowel het Tandem als individueel kampioenschap stonden op de agenda.

Er waren maar liefst zeven leden van de Beverse kegelclub in de finales geraakt. Het waren vooral de jeugd die hoge ogen wierpen. Yana Verhulst (15) haalde maar liefst vier maal de finales en wist hierin drie medailles binnen te halen. Ook Mathias Beeldens (15) haalde twee medailles binnen. Samen brachten de jeugd dus vijf medailles. Verder stonden ook nog op het podium: Karin De Bel, Walter Lijssens, Jos De Groof, Willy De Bel en Andre De Roeck. (C.V. op basis verslag Leonard Van Overmeire)

Na deze sterke prestatie had de sportclubbegeleider van VlaS, Kira, nog een kort interview met Yana die met drie zilveren medailles naar huis mocht: tandem dames, tandem jeugd & tandem mixtes.

Beverse actie yana klein

Lees meer: Beverse kegelclub heerst op het BK

Woesten, zondag 28 mei 2017.  Nationaal keizer 2016 Kevin Vanneste haalde vorig jaar de keizerschieting naar Woesten (bij Ieper).  Volgend jaar gaat de keizerschieting nog wat dichter naar de Franse grens: namelijk in Menen.  Daarvoor zorgde Filip de Muynck (50j, Meulebeke).  Als nieuw lid van de schuttersmaatschappij Menen Sint Joris versloeg hij 122 andere clubkoningen.  In de eerste ronde met drie pijlen haalde hij éénmaal de koningsvogel neer, net zoals elf andere schutters.  In de tweede ronde (vanaf dan elk één pijl) raakte geen enkele van de twaalf deelnemers de blok bovenaan de open wip van Woesten.  Bij de volgende schietbeurt was Filip de Muynck wel succesvol en bleef als enige over. Hij werd dan ook gehuldigd als negentigste keizer van de KNBBW.  Daardoor kunnen we dus nu al zeggen: ‘Tot de volgende afspraak voor deze mooiste individuele wedstrijd van het jaar op zondag 13 mei 2018 in Menen’.

KeizerKNBBW2017b