• AAD-NewYear-FunShoot-2018-58.jpg
  • BCA_curling.jpg
  • BKstawip2019.jpg
  • sportivheader1.gif
  • sportivheader2.gif
  • sportivheader3.gif
  • sportivheader4.gif
  • sportivheader5.gif

erkende 

Vlaamse

sportfederatie

Koningshooikt, 26 augustus 2017

Dit jaar ging het 55ste Nationaal Jeugdkampioenschap en Koningschieting van België van de KNBBW door op het terrein van de Staande Wipmaatschappij Castor en Pollux. 

In de voormiddag had de finale plaats van het individueel kampioenschap van België plaats. De deelnemers aan het kampioenschap van België waren de 15 best geklasseerde in de categorie juniores, de 13 best geklasseerde in de categorie scholieren en de 5 best geklasseerde in de categorie miniemen. Bij de miniemen ging de Belgische titel naar Sarah Crépin (10, Bray). Bij de scholieren ging Niels Vanneste (10, Ledegem) met de eer gaan lopen. Bij de juniores schreef Jary Van Roye (18, Ruddervoorde) de titel op zijn naam.

De Koningschieting voor de jeugd telde 43 deelnemers. De wedstrijd verliep in sportief; tegenstanders moedigden mekaar aan. Bij de miniemen won Sarah Crépin van Heist Duinengalm haar tweede titel. Bij de scholieren werd Joshua Demaerel (13, lid van Veurne Edele Ridder) koning. Bij de oudste jeugdschutters eindigde junior Leslie Marcelis (16, lid van Tubize SS) met de hoogste score. (KV op basis van verslag Eric Van Neste)

Niels Vanneste (10, Ledegem) lid van Kuurne Sint-Katharina mocht fier zijn op zijn overwinning op het Belgisch Kampioenschap bij de scholieren. (foto Koen Delaere)

foto: Niels Vanneste (10, Ledegem) lid van Kuurne Sint-Katharina mocht fier zijn op zijn overwinning op het Belgisch Kampioenschap bij de scholieren. (foto Koen Delaere)

Brugge, zondag 27 augustus 2017

Dit tornooi werd in 2015 in het leven geroepen naar aanleiding van de 500ste verjaardag van Café Vlissinghe. Voor het eerst mocht de organiserende vereniging -De Orde van 500- haar tornooi ook het Brugs Kampioenschap Krulbollen noemen. Van alle ingeschreven teams konden er zich acht plaatsen voor de kwartfinales. De finale werd uiteindelijk beslist door de twee topfavorieten. De Wenduinse Strandbolders met Remi De Baerdemaeker en John Melkenbeeck ,winnaars van de vorige edities, moesten dit jaar hun meerdere erkennen in De Bol-Eros, het thuisteam. Jef Debruyne en Jan Vrielynck mogen zich Brugs Kampioen Krulbollen 2017 noemen !

Op de foto herkent u van links naar rechts: Hans Martens (voorzitter Sportraad Brugge), Jef Debruyne (Bol-Eros), Schepen voor sport Dolores David, Patrick Huyghe (voorzitter Belgische Krulbolbond) en Jan Vrielynck (Bol-Eros).

Brugs Kampioenschap Krulbol 2017

Doornzele, 12 tot 15 augustus 2017

Weer of geen weer, voor het BK krulbol komen de bolders altijd opdagen. Idem voor het Kampioenschap van Vlaanderen twee tegen twee. Voor de dag van de Europese Spelen is goed weer onontbeerlijk. Dit jaar vormde de zondag dan ook een topdag. Meer dan vijfduizend bezoekers vonden hun weg naar de Doornzele Dries. Voor de volkssportzeskamp, de volkssportinterlands maar ook voor de liggende wip kampioenschappen, de recreantenbolling, de jeugdbolling en alle nevenattracties.
We sommen hier met plezier de beste krulbolders van de driedaagse eens op. Opvallend was dat dit jaar slechts ongeveer één op vijf kampioenen ouder was dan 50 jaar.

Belgisch kampioen heren maats loten drie tegen drie (60 deelnemers): Jerry Van Vooren (45), Andy De Schipper (44) en José de Sy (66).                                                                                                                                                                                                                                                                      
Belgisch kampioen dames maats loten twee tegen twee (18 deelnemers): Kathy De Baets en Marcelline Barbier.                                                                                                                                                                                                   
Kampioen van Vlaanderen heren maats mee twee tegen twee (77 ploegen): Serge De Pauw en Kristof Vernaeve.                                                                                                                                                                                                      
Kampioen van Vlaanderen dames maats mee twee tegen twee (33 ploegen): Sabine Smessaert en Ingrid Van Den Bossche.                                                                                                                                                                                  
Jeugdkampioen van Oost-Vlaanderen (beste van 16): Dewy Van Hecke (11j).                                                                                                                                                                                                                                                    
De bolling voor niet-competitiebolders (familiehappening) werd gewonnen door Kurt Stoutemans.

En tenslotte werd de Krulbolinterland gewonnen door de Nederlandse ploeg bestaande uit Sjaak Ekkebus, Anouk Burm en Andy De Schipper. Zij wonnen alle vier hun matchen en lieten maar zes punten tegenscoren en werden zo de beste van de 18 ploegen afkomstig uit Zeeuws Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Limburg. Proficiat aan alle winnaars en de organisatoren.

Op naar 2018! (HC)

Europese Spelen 2017 Europese Spelen 2017 Europese Spelen 2017

Aardenburg, Nederland, 12-13 augustus 2017

Het 67ste Europees Kampioenschap vond dit jaar plaats bij onze noorderburen. Zaterdag kwam de jeugd aan bod. Frankrijk (45 punten) kon bij het ploegenkampioenschap winnen van België (42 punten) en Nederland (25 punten). Individueel kon België de titel in de wacht slepen. Aaron Adam (16, Izegem) van Kuurne Sint-Katharina kon tweemaal de blokvogel afschieten en dat deed niemand hem na. Zondag konden dan de senioren raak schieten in Aardenburg. Hier was het Nederland die zowel met de ploeg als individueel winst haalde. Patrick Gouwe van Sint-Sebastiaan Zuiddorpe was de beste schutter. Hij kon zoals Aaron Adam tweemaal de blokvogel afschieten. De Nederlandse ploeg haalde 45 punten, op de voet gevolgd door Frankrijk met 44 punten. De Belgische senioren haalden zoals de jeugdschutters 42 punten. (KV op basis van verslag Eric Van Neste)

Adam Aaron, Europees kampioen bij de jeugd.

Foto: Adam Aaron, Europees kampioen bij de jeugd. (foto Koen Delaere)

Ursel, 21 juli en 5 augustus 2017

De Vlaamse Krulbolbond vzw heeft heel wat wedstrijden op de jaarlijkse kalender. Twee ervan kunnen gerust aangeduid worden als topwedstrijden.   

De Crelanfinale brengt de eerste 48 geklasseerden van de zomertornooien bijeen.  Zij maken onder elkaar uit wie de beste buitenbolders zijn van het jaar.  Geen enkele wedstrijd kan tijdens de Crelanfinale zoals een Gibraltar voor de Rode Duivels omschreven worden.  Tussen al deze toppers demonstreerden Romain Lameire (74, Knesselare), Karel Goethals (76, Maldegem) en Peter Blondeel (50, Eede) een grote variatie van krulbolvaardigheden die hen de titel opleverde.

Voor de 52ste editie van het WK krulbol kunnen een grotere waaier aan deelnemers zich inschrijven.  Meer dan 150 bolders schreven zich in voor het herentornooi en 24 voor het damestornooi.  Bij de heren werd de finale een thriller.  Het trio André Caboor, Marnix Holderbeke en Marnix Baute komen 8 – 6 voor maar slagen er niet in om het beslissende 9de punt te maken.  Freddy Lammens,  Andy Balliu en Yorben Van Vooren maakten er eerst 8 – 7 van, daarna met wat meeval 8 – 8.  Een mindere opgang van André - veertig centimeter te kort door de stress - wordt goed gemaakt door Yorben - hij schiet de bol tot op twee centimeter van de staak.  De Marnixen krijgen die bol niet meer weg en gaan met 8 – 9 de boot in. De nieuwe VKB-kampioenen 2017 zijn aldus Freddy Lammens (66, Knesselare),  Andy Balliu (30, Ertvelde) en Yorben Van Vooren (18, Assenede).

Dochter verslaat moeder in WK-finale

De damesfinale gaat tussen twee duo’s: Lea Van Landschoot en Tatiana Van der Jeugt tegen Kathleen Gyselinck en Inge Matthys. Inge is de moeder van Tatiana, dus een nog nooit uitgegeven situatie: moeder en dochter staan in de finale tegen elkaar. Grootmoeder Rosa is muisstil: ze weet echt niet voor wie te supporteren! Wat Kathleen en Inge ook proberen, het duo Lea-Tatiana loopt gezwind uit naar een 8-1 voorsprong. Maar de tegenstanders geven zich nog niet verloren. Kathleen gaat uitstekend op, Tatiana mist een van de weinige keren bij het schieten en we gaan naar een tussenstand 8-3. Alles is nog mogelijk, maar het kleinste foutje wordt op dit niveau genadeloos afgestraft. Bij het volgende eind moet Tatiana als laatste de winnende bol van haar eigen moeder wegschieten (en niemand twijfelt eraan dat dit ook zal lukken), maar kiest voor bollen in de plaats van schieten en bolt gewoon de winnende bol: 9 - 3.  Conclusie? Het opgaan van Lea en het schutterswerk van Tatiana waren doorslaggevend voor het behalen van de overwinning. Typisch voor een kampioenenduo dat elkaar schitterend aanvult!  De dames VKB-kampioenen 2017: Lea Van Landschoot (86, Middelburg) en Tatiana  Van de Jeugt (28, Eeklo). (HC op basis van verslag Romain Bleyaert)

WK17 winnaars

Foto: Opmerkelijk, bij deze krulboltoppers strijden drie, zelfs vier generaties zij aan zij voor de hoogste prijzen.

Wenduine, 1 augustus 2017

De BKB werkt reeds voor de twaalfde maal samen met Remie De Baerdemaecker, initiatiefnemer van de strandbolling in Wenduine. Zowel Meetjeslandse competitiebolders als recreantenbolders uit diverse streken trokken naar de kust om zich te meten de in het mulle strandzand. De inrichters schakelden negen vrijwilligers in om vlakbij de Rotonde acht krulbolbanen aan te leggen. Het wedstrijdsysteem voorzag dat iedereen vier matchen speelde met telkens andere ploegmaats en andere tegenstanders. Twee bolders slaagden erin alle vier hun wedstrijden te winnen. Verrassend was dat recreantenbolder Marc Van Damme het minste tegenpunten liet scoren. Hij is aldus de winnaar van deze 12de editie.

Op de foto in bijlage zien we de twee beste bolders van de dag samen met de vrijwilligers die dit uniek tornooi mogelijk maakten. Van links naar rechts: Johan Vandewalle, Jeanine Criel, schepen De Haan Rudy Claus, Mariette de Craene, Roger De Poorter (2de plaats), Marc Van Damme (1ste plaats), Remie De Baerdemaecker, Patrick Huyghe en Daniel De Schuyter. (HC op basis van info BKB)

Strandbolling

Wroclaw, Polen, 20 - 30 juli 2017

De Wereldspelen of World Games zijn een internationaal sportevenement bedoeld voor de sporten en sportonderdelen die niet binnen de Olympische Spelen (OS) vallen. Ze vinden ook wel om de vier jaar plaats in het jaar na de Olympische zomerspelen. Wel krijgt de organisatie van de Wereld Spelen de steun van het Internationaal Olympisch Comité.

Dit jaar vonden de spelen plaats in Polen, Wroclaw. De bij VlaS aangesloten Belgische touwtrekbond is met een delegatie naar Polen getrokken. Maar hoe hebben zij het nu gedaan op deze wereldspelen? De Belgische Pull Bulls traden in de categorie Men’s outdoor 700kg. De mannen die de Belgische kleuren mochten verdedigen waren: Hendrickx Jan (38 – TTV Fam. Janssens), De Schutter Wim (39 – TTV Fam. Janssens), Janssens Willy (49 – TTV Fam. Janssens), Broeckx Wim (33 – TTV Fam. Janssens), Van De Perre Andreas (62 – TTV Fam. Janssens - COACH), Schuermans Johny (23 – Berketrekkers Merksplas), Mertens Luc (37 – TTV Mertensmannen), Smets Ief (32 – TTV Fam. Janssens), Vosters Dirk (46 – TTV Galliërs), Mertens Raf (38 – TTV Mertensmannen), Vermeiren Joris (32 – TTV Vandakker).

The Pulls Bulls zijn tot in de halve finales geraakt. Hier moesten ze het kopje buigen tegen de mannen van Groot-Brittannië. De finale ging trouwens tussen Zwitserland en Nederland, waarbij Zwitserland met een drie-nul overwinning het goud pakte. Met de vierde plaats vallen de Pulls Bulls net naast het podium. Toch zijn ze zeker tevreden met dit resultaat. De top zijn ook niet de kleinste landen. Deelnemen aan de Wereld Spelen was een enorme ervaring. Ze hopen er de volgende keer terug bij te zijn.

Ook in petanque hebben de Belgen van zich laten horen. Toch vooral in het dames dubbel. In een ander artikel in deze Trend hebben we het over het WK Petanque in Gent. Daar haalde het duo Barzin Nancy en Max Camille een zilveren medaille. Wel op deze wereldspelen hebben ze dit nog eens over gedaan. Ook hier haalden ze dus een zilveren medaille. In de finale verloren ze van Thailand met zware cijfers (13 – 1). Des al niettemin een knappe prestatie van ons Belgisch duo.

In het biljart, drieband, hadden we met Eddy Leppens ook een Belgische vertegenwoordiger. Hij geraakte in de kwartfinales jammer genoeg niet voorbij de Nederlander Jasper Dick. Dick won met een score van 40 – 24.

Ook in de discipline archery ofwel handboogschieten hadden we met Sarah Prieels een Belgische aanwezig die onze vlag zou verdedigen. Sarah neem deel in het onderdeel ‘handboogschieten Women’s Compound’. Er stonden achttien dames op de startlijst. In de kwalificatieronde werd ze vijfde en mocht dus een ronde verder. In deze ronde, laatste 16, kon ze nipt winnen van de Poolse Mariya Shkolna. In de kwartfinale moest ze het opnemen tegen de Russische Aleksandra Savenkova, maar haalde het net niet. Hierdoor werd ze zevende in het eindklassement. Toch zeker een knappe prestatie. (CV)

 

Activiteitenkalender

juli
24

24 juli 2021

sept
18

18 september 2021

sept
19

19 september 2021 09:30 - 13:00

sept
26

26 september 2021 09:00 - 12:30